Дългогодишен моделист получи признание за дейността си

Милена Митева
От Милена Митева май 13, 2019 09:12

Дългогодишен моделист получи  признание за дейността си

Емил Димитров от Харманли стана „майстор на спорта“ по корабомоделен спорт. Наградата му вече връчена на откриването на Държавното първенство в Харманли от секретаря на Българската федерация по корабомоделен спорт (БФКС) Коля Панайотов. Решението за отличието бе на Управителния съвет от ноември миналата година.
Пред „Сакарнюз“ Емо не скри гордостта си за това, че е получил спортното звание. Той допълни, че го е извоювал с много упорит труд и благодари на своя треньор и баща Веселин Димитров.
Емил Димитров се занимава с корабомоделен спорт от 2002 г. Той е член на спортен модел клуб „Емил Димитров“ – Харманли, който е създаден от дядо му Емил Димитров, чието име той носи, през 1951 г.
Емо е горд от факта, че през 2001 г. клубът е възстановен от баща му Веселин Димитров, който също е заслужил треньор и майстор на спорта, и други бивши моделисти.
От както се занимава с този спорт, успехите на 25-годишния младеж се редят един след друг. Той е многократен републикански шампион в класове F2A и F3E за юноши и мъже. Участва на световни, европейски и международни първенства, от които се завръща с награди.
На световния шампионат през 2017 г. зае 8-мо място в клас Eco mini team от 30 отбора.
Бронзов медал добави към колекцията си през 2010 г. при мъжете, макар да е юноша. Има пето място в клас F3E на европейското първенство през 2016 г. Същата година получава сертификат за инструктор, след като е премина курс в БФКС. От 2014 г. е съдия по корабомоделен спорт – републиканска категория.
Бъдещите планове на младежа включват развитие в друга посока, но корабомоделизмът си остава негово хоби.

Милена Митева
От Милена Митева май 13, 2019 09:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 136 035 преглеждания