Да се чуди човек…

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 20, 2018 07:29

Да се чуди човек…

Има едно място на може би най-дългата вътрешно селска улица в Устрем. Тя носи модерното за времето име „Демокрация” и на нея има една малка отсечка след площада в центъра – там, където са търговските сгради, към изхода към с. Планиново, срещу уличката, която води до църквата „Св. Димитър Солунски”.
Тя е с дължина около 10-15 м и по нея има около 20-30 дупки от различен калибър – големина, ширина, дълбочина и т. н. А цялата тази ситуация вече години наред е за чудене, защото от горната й страна /западната/ до края на селото улицата е асфалтирана.
От източната до моста на селската река при бившото предприятие „Първи май” пък е нареден паваж. От моста на югоизток до края й, при връзката с ул. „Миньорска” /пътя за Радовец/, пак е асфалтирана. Да кажем, че не е направена канализацията под тази отсечка, не е вярно, тъй като това е сторено. Периодично кметът на селото Христо Илчев се опитва да запълни дупките с трошляк, ама не става.
Най много до месец те отново се показват, още по-големи и „хубави”. Кметът не можа да отговори на въпроса защо това е така, защо тези петнайсетина метра са оставени без асфалт или поне без паваж.
Единственото, което каза, бе че това е правено при друг кмет, през друг мандат и, че всичките му опити да разбере защо е така и да се опита да оправи улицата досега са безуспешни и затова единственото, което може и прави е да ги запълва периодично с трошляк. Дали ще се намери някой, след като прочете този материал и види снимките, да даде някакъв отговор?
Ще почакаме и ще видим и ако не стане, пак ще задаваме въпроса. Докато получим отговор.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 20, 2018 07:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама