Да се чуди човек…

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 20, 2018 07:29

Да се чуди човек…

Има едно място на може би най-дългата вътрешно селска улица в Устрем. Тя носи модерното за времето име „Демокрация” и на нея има една малка отсечка след площада в центъра – там, където са търговските сгради, към изхода към с. Планиново, срещу уличката, която води до църквата „Св. Димитър Солунски”.
Тя е с дължина около 10-15 м и по нея има около 20-30 дупки от различен калибър – големина, ширина, дълбочина и т. н. А цялата тази ситуация вече години наред е за чудене, защото от горната й страна /западната/ до края на селото улицата е асфалтирана.
От източната до моста на селската река при бившото предприятие „Първи май” пък е нареден паваж. От моста на югоизток до края й, при връзката с ул. „Миньорска” /пътя за Радовец/, пак е асфалтирана. Да кажем, че не е направена канализацията под тази отсечка, не е вярно, тъй като това е сторено. Периодично кметът на селото Христо Илчев се опитва да запълни дупките с трошляк, ама не става.
Най много до месец те отново се показват, още по-големи и „хубави”. Кметът не можа да отговори на въпроса защо това е така, защо тези петнайсетина метра са оставени без асфалт или поне без паваж.
Единственото, което каза, бе че това е правено при друг кмет, през друг мандат и, че всичките му опити да разбере защо е така и да се опита да оправи улицата досега са безуспешни и затова единственото, което може и прави е да ги запълва периодично с трошляк. Дали ще се намери някой, след като прочете този материал и види снимките, да даде някакъв отговор?
Ще почакаме и ще видим и ако не стане, пак ще задаваме въпроса. Докато получим отговор.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 20, 2018 07:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.