Да пазим свободата, призова кметът на Любимец на Трети март

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 5, 2016 07:45

Да пазим свободата, призова кметът на Любимец на Трети март

Акценти

  • Всички присъстващи на пл. „Трети март“ сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта на загиналите.

Свързани публикации

Честит празник,българи! С тези силни думи започна празничната програма, посветена на 138-годишнина от Освобождението на България в Любимец.

Честването започна с церемонията по издигане на националния флаг в центъра на града и запалване на символния огън в жертвеник, в памет на загиналите.

Емоционалното изпълнението на Християна Янчева „Възпоминания от Батак“ от Иван Вазов, развълнува присъстващите, част от които не скриха сълзите си по време на стихотворението. Тя даде началото на рецитала, посветен на Националния ни празник, а специално за повода, ученици от третите класове на НУ „Захари Стоянов“ декламираха стихове, посветени на Освободителната война и българската свобода.

В края на празничната програма Вероника Бозалиева, облечена в народна носия, изпя песента „Кой уши байрака“, посветена на великата българка Райна Попгеоргиева.

Кметът на Любимец – инж. Анастас Анастасов в края на словото си призова: „Като достойни наследници, сме длъжни да пазим тази свобода, защото тя не се дава даром, веднъж и завинаги. Днес повече от всякога трябва да работим така, че да отстояваме своите идеали, да бъдем достойни хора в демократична и свободна България.“

След което всички присъстващи на пл. „Трети март“ сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта на загиналите.

Празникът продължи с тържествено шествие до Паметника на загиналите във войните в градския парк, където присъстващите поднесоха венци и цветя на признателност.

С трикольори в ръце и в унисон с празника детската група на балет „Ейджъл“ към НЧ „Братолюбие-1884“ изпълни мажоретен танц в центъра на града.

154050cookie-checkДа пазим свободата, призова кметът на Любимец на Трети март
Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова март 5, 2016 07:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.