Чудотворна икона идва в Харманли /обновена/

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 6, 2018 18:15

Чудотворна икона идва в Харманли /обновена/

Чудотворната икона на Пресвета Богородица Скоропослушница, която идва от град Ананиев, Украйна  ще бъде посрещната в Харманли на 10 октомври /сряда/ в 16:00 часа на пл.“Възраждане“ пред Община Харманли. Ще присъства и Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.

Литийното шествие ще мине по ул.“Никола Петков“, ул.“Алеко Константинов“ и ще стигне до храм „Свети Иван Рилски“, където иконата ще бъде изложена за поклонение. В църквата ще бъде отслужено вечерно богослужение. Храмът ще бъде отворен до 24:00 часа.

На 11 октомври 2018 г. от 8.00 до 9.00 часа ще се проведе Утринно богослужение, а от 9.00 до 11.00 часа ще бъде отслужена Света Божествена Литургия.

Иконата ще остане за поклонение в храм „Свети Иван Рилски“ до 11 октомври 2018 г., когато в 15.45 часа кортежът ще отпътува от църквата за Свиленградска духовна околия.

Иконата е изписана на Света гора Атон през 1893 г. в манастира „Св. Вмчк Пантелеймон“. Осветена в Дохиарската света обител, където още през X век се е прославил оригиналният чудотворен образ на Скоропослушница. През 1915г. иконата е дарена на съборния храм „Св. Александър Невски“ в град Ананиев, Украйна. В този знаменит ден хиляди вярващи се стичат, за да посрещнат великата светиня от Света гора. Множество хора са намерили утеха, решение на житейски трудности и изцеление от тежки болести. Всичко това се свидетелства и от даровете на благодарност, окачени пред иконата.

За какво помага иконата?
Известно е, че молитвата пред иконата на Божията Майка „Скоропослушница“ дава бързо изцеление, спасява в случаите, когато помощта свише е необходима незабавно. В миналото пред нея се молели по време на корабокрушения, на внезапни стихии, при престъпни намерения, при вземане в плен, в случаи, когато всичко може да се развие по необратим начин, но човек не може да го предотврати. При искрена и сърдечна молитва помощта винаги идва. Пред нейния свят образ произнасят молитва за деца и за помощ при раждане на здраво дете.

Снимка: Интернет

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 6, 2018 18:15
Напиши коментар

2 Коментара

Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама