Чрез рисунки деца показаха, че обичат своята родина

Милена Митева
От Милена Митева юли 24, 2018 20:58

Чрез рисунки деца показаха, че обичат своята родина

Четири възпитанички на ОУ “Иван Вазов“ – Харманли, спечелиха отличия със свои рисунки. Христиана Налбантова, Виктория Бурнусузова, Доника Райчева и Елена Павлова – ученички във 2.б клас се включиха в IX международен конкурс за детска рисунка „Обичам моята Родина“ в края на месец май.
Творбите на четирите момичета се състезаваха с повече от 1 000 други рисунки. Участници в конкурса са деца от България, Руската федерация и Узбекистан.
„Представих на децата темите, по които могат да рисуват: „Любовта към Родината“, “Дружбата между децата от цял свят“ и „Борбата за мир на планетата Земя”.
Направихме коментар кой към коя тема има интерес, какви идеи имат за композицията и с какви материали ще ги осъществят.
Целта ми бе да насърча разгръщането на изобразително – творческите им способности и с рисунките си да покажат своето естетическо и емоционално отношение към действителността“, сподели ръководителят на децата Росица Петкова.
Конкурсът бе организиран от Национално движение “Русофили”, със съдействието на Синдикат на българските учители, който бе посветен на 140 години от края на Руско–турската освободителна война (1878 г ).
В специална категория награди за ръководители най-активно участвали в организирането и провеждането на конкурса бяха отличени директорът на учелището Наташа Кирякова и учителят на децата Росица Петкова.
По традиция връчването на наградите на класираните в конкурса ще бъде на XV Нaционален събор на приятелите на Русия през месец септември, който се провежда на язовир „Копринка“, край Казанлък.

Милена Митева
От Милена Митева юли 24, 2018 20:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама