Членовете на Съюза на слепите отбелязаха Деня на добротата

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 21, 2018 14:29

Членовете на Съюза  на слепите отбелязаха Деня на добротата

На 10 ноември – събота, 25 от общо 46–те членове на Териториалната организация на Съюза на слепите в България /ТО на ССБ/ в Тополовград отбелязаха Международния ден на незрящите и Световния ден на добротата. В своето встъпление при откриване на събитието Пенка Добрева – председател на ТО на ССБ, напомни на присъстващите, че двата дни са съвместени на една дата не случайно, а защото са свързани помежду си. Тя каза още, че слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а те от своя страна винаги изпитват вътрешна потребност да помагат на нуждаещите се.
Госпожа Добрева припомни за ролята на френския благородник Валентин Аюи, чиято рождена дата 13 ноември сега се чества като Международния ден на незрящите и неговите заслуги за световното обучение на слепите хора с първия интернат за слепи в Париж. На тази дата през 1998 г. в Токио е открита и Първата конференция на Световното движение за добротата.
Специален гост на събитието на ТО на ССБ в Тополовград бе поетесата Геновева Диманова, която изнесе пред моноспектакъла си по своята нова поетична книга „Любов на жена”, което много зарадва и развълнува присъстващите на срещата.
Събралите се подариха на поетесата чаши за кафе с мотиви на забележителности от страната.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 21, 2018 14:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.