Читалище “Дружба” стартира пет нови дейности от октомври

Милена Митева
От Милена Митева септември 30, 2016 08:30

Читалище “Дружба” стартира пет нови дейности от октомври

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 19/ 30 септември – 6 октомври 2016 година

Свързани публикации

Още пет нови дейности ще добави към портфолиото си от октомври читалище „Дружба 1870“, Харманли. Това съобщиха за Сакарнюз от ръководството на културната институция.
Куклен театър, клуб по шах, клуб „Млад журналист“, клуб по зумба и клуб по хип хоп са най-новите дейности, които желаещите ще могат да посещават.
Детска театрална трупа и куклен театър ще се водят от Силвия Предова. Тя е специалист кукловод от Хасково.
Клуб по шах ще стартира дейност за деца на възраст от 1 до 4 клас. Той ще се ръководи от Валентина Димитрова.
Клуб „Млад журналист“ ще бъде в сряда от 17:00 часа. учениците от 7 до 12 клас ще провежда Светлана Николова.
В момента читалището набира желаещи за проект по детска зумба, който ще се води от лицензираният зумба преподавател Наталия Василева. Сега то предлага тази дейност само за големи в понеделник и четвъртък от 19:00 часа и събота от 17:00 часа.
Любителите на хип хопа ще имат възможността да провеждат репетициите с Мирослав Христов – Гумата, който отново се завръща в залата.
В НЧ “Дружба1870“ ще продължават да се развиват и народните танци, модерен балет, народни хора, поп пеене, хорово пеене, уроци по пиано, гъдулка, акордеон и поп пеене.
Клубът по народни танци ще бъдат с нов ръководител – Христо Христов от областния град. В дните понеделник и сряда с корепетитор Руси Стайков, разделени на възрастови групи, децата ще усвояват уменията да танцуват. От 16:00 часа започва работата с най-малките от 1 до 3 клас, от 15:00 часа групата 4 -7 клас, от 17:00 часа- 8-12 клас. Най-големите ще стартират занимания в 18:00 часа.
Модерни танци СМБ „Ритъм“ ще продължава да се ръководи от Галина Станкова. Най-малките балерини от 4-6 години имат занятия в понеделник и сряда от 17:00 часа, а от 18:00 часа това могат да направят любителите на възраст 7-8 години. Във вторник и петък от 17:00 и 18:00 ч. репетициите са за най-големите групи – 9-11 години и 12-16 години.
Любителите на народните хора могат да посещават репетициите на същия ръководител от 17:00 часа.
Поп пеенето се ръководи от Панайот Панайотов, който е музикален педагог от Свиленград. Той работи с деца на различна възраст. Професионалистът ръководи и детската рок група в читалището. Занятията се водят във вторник, четвъртък и събота. Заинтересованите към уроците по китара също могат да се обърнат към този господин.
Хорово пеене за деца и възрастни се ръководи от диригента Младен Станев от Стара Загора във вторник и четвъртък от 18:15 часа.
На пиано Ина Порязова ще преподава с индивидуални часове.
Акордеон, гъдулка и народно пеене могат да бъдат посещавани индивидуално при Руси Стайков.
Английски език за деца и възрастни ще се води от Мирослава Миткова във вторник и четвъртък. Часовете за децата ще бъдат два пъти седмично по един час, а за големите един ден по два часа.
За контакти тел.: 0373 8 23 89

Цената на посещение на занятията на всички детски групи е по 10 лв. на месец, а индивидуалните са 20 лв.

снимка: Архив

Милена Митева
От Милена Митева септември 30, 2016 08:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 471 235 преглеждания