Чирпански ученици върнаха визитата на тополовградските

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 17, 2019 08:24

Чирпански ученици върнаха  визитата на тополовградските

Ученици от Чирпан върнаха визитата на своите връстници от Тополовград. Преди малко повече от месец тополовградчани представиха в къщата музей “Пейо Яворов” в Чирпан интегрален урок: „За любовта, литературата и страданието“ и сега като домакини имаха възможност да се запознаят с актьорското майсторство на своите връстници от Яворовия град. На 11 март те гостуваха на СУ „Д-р Петър Берон“.
В изпълнения докрай салон на читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894“ в сакарския град те представиха спектакъла „Любов в часа на синята мъгла“ по стихове на Пейо Яворов и по писма на Мина Тодорова и Лора Каравелова. В него бяха включени танцови и музикални изпълнения и презентации за живота на поета и за едноименното училището в Чирпан.
Постановката бе дело на техните преподаватели и ръководители Таня Търгова, Силвия Мечева и Кина Йорданова.
Много аплодисменти получиха за представянето си близнаците Цветан и Стоян Габровски – в ролята на Яворов, Габриела Врънчева – превъплътила се в Мина и Николета Тодорова – Лора. Водещи пък бяха ученичките от тополовградското училище Даяна Коджаманова и София Димова.
Цветя и поздравления в края на спектакъла гостите получиха от името на кмета на общината Божин Божинов, от читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ и СУ „Д-р Петър Берон“.
С взаимните визити не само двете училища, но и общините създадоха близки отношения и връзки, за които има всички предпоставки да се развиват успешно и занапред, констатират участниците в срещите.
Заедно с учениците от Чирпан дойдоха и зам.-кметът на общината Блага Димитрова, директорът на училището Трифон Йорданов, директорът на фондация „Пейо Яворов“ – Тодор Иванов.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 17, 2019 08:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.