Четвърто училище в Харманли открива паралелка за първокласници

Ива Вангелова
От Ива Вангелова април 14, 2017 12:20

Четвърто училище в Харманли открива паралелка за първокласници

Акценти

 • Вестник Сакарнюз, брой 15/46 14-20 април 2017

Свързани публикации

Средно училище (СУ) „Неофит Рилски“ – Харманли е четвъртото училище в града, което отваря вратите си за обучение на първокласници. Това ще се случи през новата учебна година – 2017/2018, съгласно Закона за предучилищното и училищно образование, а паралелката засега ще бъде само една.
За целта започнаха основни ремонтни дейности – поставяне на гипсокартон на таван, нови осветителни тела, боядисване на стени, част от които с боя, правеща всяка повърхност пригодена за рисуване и писане – бяла дъска. Циклене и лакиране на паркета, обзавеждане и оборудване на една от класните стаи, намираща се на първия етаж.
Родителите ще имат възможност да разгледат класната стая и училището в средата на месец май.
Бъдещите първокласници ще имат стая за закуска и обяд, собствена спортна площадка, кът за отдих и уроци на открито и кът за интерактивни занимания. За по-голямо спокойствие в почти всички помещения и достъпа до тях ще бъдат обезпечени с видеонаблюдение.
Входът, предвиден за малките ученици ще бъде самостоятелен, откъм улица „Александър Стамболийски“ и ще бъде обновен.
При достатъчно желаещи ще бъде организирано и целодневно обучение на учениците.
Ако родителите имат желание, децата ще бъдат включени в електронната платформа на училището, за да следят развитието на своите деца.
Извънкласните дейности ще бъдат по избор в началото на годината – рисуване, футбол, хокей на трева, музика и други.
С откриването на паралелка за първи клас, целта, която си поставя ръководството на училището, е отклик на новия закон за предучилищното и училищно образование и дава възможност на учениците да започнат началния си етап на образование в Гимназията, както и да завършат средното си образование в нея.

СУ „Неофит Рилски“ – Харманли получи безплатно онлайн обучителна платформа с виртуална класна стая. С дарените платформи, обучение на учителски колектив се проведе на 11 април. За да постигне обучението своите цели в училището се сформират две групи от по 8 преподаватели.
Другото училище в областта, което през следващата учебна година ще работи с виртуална класна стая е НУ „Христо Ботев“ – Любимец.
Финансовата помощ е на Фондация „Един свят“.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова април 14, 2017 12:20
Напиши коментар

2 коментара

 1. минало незабравимо април 15, 00:00

  През 1981г. тръгнах в 1 клас в това училище и там завърших 11 клас през 1992г. Тогава имаше няколко паралелки 1 клас, май 4 или 5, като едната от тях беше за 6 годишни. В 1 клас класна ни беше Златка Митева.

  Отговори на този коментар
 2. 1 клас април 14, 20:12

  В далечната 1984 също имаше 1 клас, но само за една година.

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

 • 9 146 197 преглеждания