Четири секунди оставиха Бойко Шопов на четвърто място в дебюта му

Милена Митева
От Милена Митева април 15, 2016 20:59

Четири секунди оставиха Бойко Шопов на  четвърто място в дебюта му

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 15/651, година XIV, 15-21 април 2016

Свързани публикации

Само четири секунди разделиха пилотът Бойко Шопов от третото място на състезанието по планинско изкачване „Мемориал Валери Великов“.
То се състоя на 2 и 3 април в Шумен. В категорията на участника от Харманли – RC4, се състезаваха още 12 спортни автомобила, от общо 50 в цялото състезание. Според него настройките на колата Renault Clio RS и ред технически причини са го забавили. Те са причината да остане на 4 секунди от спечелването на бронза в дебютния му старт като рали-състезател.
Пред „Сакарнюз“ Шопов сподели, че първата му тренирова с автомобила е била на писта. Той се надява през следващото състезание, в което ще участва. На 4-5 юни в Сливен, да завоюва престижни позиции. Там надпреварата отново ще бъде по планинско изкачване. Състезателят сподели, че тази година ще работи като цяло по уменията на каране, за да може през следващата година да участва в българския рали шампионат.
„Благодаря на Васил и Павел Жекови, които ме подготвиха в карането за състезанието. Благодарности изказвам и на Костадин Щерев, който подготви автомобилът ми, както и на приятелите, които ме подкрепяха на състезанието“, сподели Шопов.
Той се състезава в рали школа „Павел Жеков“ – Сливен.
Това е вторият пилот от Харманли, който има право да участва в подобни състезания. Първият е Драгомир Драганов, който се състезава за „Ефко Рейсинг“ – Казанлък.

Милена Митева
От Милена Митева април 15, 2016 20:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама