Четири отбора се срещнаха на лятна спартакиада в Харманли

Георги Николов
От Георги Николов юли 13, 2007 04:00

Четири отбора се срещнаха на лятна спартакиада в Харманли

Акценти

  • Вестник "Харманлийски НОВИНИ", 27 (230), година V, 13-19 юли 2007

Свързани публикации

Юноши и девойки от отборите на Ракитово, Маноле, Попинци и харманлийското с. Бисер се състезаваха във вторник на чисто новата тартанова писта на стадион „Хеброс“. Лекоатлетическото състезание като част от 12-тите Държавни летни игри за спортисти от малките селища бе открито сутринта от кмета Михаил Лисков. С духов оркестър и мажоретки отборите излязоха на терена, след това бяха дадени стартовете на 100 м гладко бягане, 800 м, скок височина и тласкане гюле.
Поради високите температури следобед надпреварата продължи от 18,00 часа. Тогава се състояха състезанията по скок дължина и щафетата 4х100 за девойки и момчета. Късно вечерта бяха обявени победителите и раздадени наградите.
Първи в отборното класиране с общ резултат от 184 точки станаха девойките на Попинци, втори – младите състезателки на Маноле със 162 точки, а момичетата от харманлийското село Бисер се класираха на трето място със 131 точки.
При момчетата класацията оглави отборът на Ракитово, набрал общо 183 точки, състезателите на Попинци този път останаха втори със 166 точки, юношите на Маноле заеха третото място със 153 точки.
В индивидуалното класиране с най-много отличия се окичи Янко Чакъров от Ракитово. Той стана първенец както в бяганията на 100 и 800 м, така и на високия скок, преодолявайки 160 см. Две първи места спечели и Ангел Галчев от Попинци. С 5 м в сектора за дълъг скок и с 10,90 м при тласкането на гюлето Галчев взе златните медали в тези дисциплини.
При девойките Иванка Атанасова от Маноле също грабна две златни отличия – за първите си резултати в бягането на 100 м и високия скок. Галя Георгиева от Попинци бе първа на 800 м, нейната съотборничка Петя Динкова се изкачи най-високо на почетната стълбица заради постижението си в дългия скок, а в сектора за тласкане на гюле над всички надделя Милена Михайлова от Маноле.
В щафетата – 4х100 м при девойките първи стана отборът на Попинци, а при юношите победи четворката на Ракитово.
Медалите и купите на шампионите и подгласниците им в индивидуалното и отборно класиране връчиха кметът на общината Михаил Лисков и заместник-кметът Гено Генев.
В състезанието извън класацията, но много стимулиращо за останалите спортисти, се включиха някои от най-добрите млади състезатели от клуба по лека атлетика в Харманли. Те също бяха наградени с почетни отличия за участието си в спартакиадата.
С плакет за принос в организацията на състезанията бе отличена и община Харманли. Стадион „Хеброс“ и организаторите от общината предоставиха прекрасни условия за протичането на надпреварата в отделните състезателни дисциплини. Затова Харманли догодина може да стане домакин не само на състезанията от леката атлетика, но и на цялата лятна спартакиада на спортистите от малките селища, каза при закриването след награждаването на победителите Стоян Караиванов, главен секретар на БАСС.

Георги Николов
От Георги Николов юли 13, 2007 04:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама