Четири дни отваряха пътя Радовец – Студена

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 30, 2017 08:01

Четири дни отваряха пътя  Радовец – Студена

Цели четири дни след спиране на последния снеговалеж на 20 януари, бяха необходими на снегопочистващата фирма от с. Студена да отвори пътя от това свиленградско село за съседното с. Радовец от община Тополовград.
Това е участък, за който се грижи Свиленградската пътна служба в общо 7 километровият път между двете населени места. Там се бе образувала огромна преспа и тя бе преодоляна късно вечерта на 23 януари – понеделник.
От другата страна, тополовградската пътят, макар че и там имаше сериозни навявания бе отворен още на 20 януари късно след обяд.
Тази пътна отсечка е известна отдавна с големите преспи и навявания от сняг, които се образуват и при по-слаби снеговалежи. Сега хората бяха пробили път през нивите, докато се разчисти отсечката, но и от там можеха да минат само високопроходими МПС-та. За да стигнат до Радовец снабдителите на хранителни, месарски и други фирми бяха принудени да заобикалят през селата Планиново и Устрем.
Десетина дни по-рано, при предишния снеговалеж, за да отвори тази пътна отсечка бе извикан роторен снегорин, на който също му трябваше ден и половина за да отвори пътя.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 30, 2017 08:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама