Червен код заради Марица край Свиленград

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 5, 2014 12:41

Червен код заради Марица край Свиленград

Обявен е червен код за тревога за река Марица при Свиленград за високи води в следствие от падналите валежи през изминалите дни. Рано тази сутрин нивото на реката е било в критичните 5.30м. От общинската управа успокояват, че към момента нивото на реката постепенно пада, но с много бавни темпове. Служители на пожарната служба укрепват дигата с торби с пясък в района на вторични суровини. Всички общински служби също са задействани.

От вчера е въведен Националния план за защита при бедствия в областта. На места по ул. „Крайречна“ граждани даже са видели риба от р. Марица.

Заради високите води на реката също е наводнена помпената станция в село Момково,от която 13 села останаха без питейна вода – Момково, Димитровче, Костур, Левка, Михалич, Младиново, Мустрак, Пашово, Пъстрогор, Райкова могила, Сладун, Чернодъб и Щит.

В село Орменио, Гърция, има залети 15 къщи, а 70-80% от земеделските земи са под вода. Обявено е бедствено положение, а пастирите са предупредени да не извеждат животните на паша.

В Дидимотика има затворени улици.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 5, 2014 12:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.