Червен код заради Марица край Свиленград

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 5, 2014 12:41

Червен код заради Марица край Свиленград

Обявен е червен код за тревога за река Марица при Свиленград за високи води в следствие от падналите валежи през изминалите дни. Рано тази сутрин нивото на реката е било в критичните 5.30м. От общинската управа успокояват, че към момента нивото на реката постепенно пада, но с много бавни темпове. Служители на пожарната служба укрепват дигата с торби с пясък в района на вторични суровини. Всички общински служби също са задействани.

От вчера е въведен Националния план за защита при бедствия в областта. На места по ул. „Крайречна“ граждани даже са видели риба от р. Марица.

Заради високите води на реката също е наводнена помпената станция в село Момково,от която 13 села останаха без питейна вода – Момково, Димитровче, Костур, Левка, Михалич, Младиново, Мустрак, Пашово, Пъстрогор, Райкова могила, Сладун, Чернодъб и Щит.

В село Орменио, Гърция, има залети 15 къщи, а 70-80% от земеделските земи са под вода. Обявено е бедствено положение, а пастирите са предупредени да не извеждат животните на паша.

В Дидимотика има затворени улици.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 5, 2014 12:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.