Червен код за Хасковска област

Христо Христов
От Христо Христов октомври 25, 2014 13:36

Червен код за Хасковска област

Червен код за цяла Хасковска област обявиха властите преди минути. Проливните дъждове в Хасково и Димитровград наводниха кръстовища, къщи са под вода, пожарникарите евакуират хора. В момента в областния град дъждът спря, но се засили вятърът.

В някои части на града е затруднена комуникацията. В наводнените квартали няма интернет. Свикан е кризисен щаб в общинската администрация. От Областната противопожарна служба призоваха хората да не предприемат пътувания, а живеещите в централната градска част да не излизат от домовете си без нужда.

От МВР съобщиха, че на пътя Хасково-Пловдив при с. Бяла река е спряно движението на леки автомобили поради наводнение на платното.

От ВиК – Хасково дадоха информация да ситуацията в районите към 17 часа. 

Район Хасково:

Поради замътняване на водата в помпените станции:” ПС 1 гр. Хасково”, “ПС Извора”, “ПС Източна зона – село Подкрепа” са спрени, за да се избегне замърсяване на водата във водоемите захранващи гр. Хасково.

Поради наводнения на зоната на водочерпене в кладенци 31 до 36 тераса Ябълково водоподаването от тях също е спряно.

Към момента запасите на вода в водоемите на гр. Хасково са в достатъчно количество.

Поради спиране на кладенците изброено по горе е възможно да настъпят нарушения на водоподаването при по продължително въздействие на наводненията върху тях, за което гражданите своевременно ще бъдат уведомени.

Поради задържане на дъждовната вода във водоснабдителните зани на ПС 1, ПС “Източна зона” (село Подкрепа) и кв. “Болярово” е спряно водоподаването в централна градска част около кв. “Лебеда” и Автогара. С нарушено водоподаване са високите части на кв. “Болярово”, прилежащите улици на бул. “България” и  ул.“Цар Освободител”, в зоната на зеленчуковият пазар, предприятията в Източна индустриална зона и Северна индустриална зона. Водоподаването може да бъде възстановено не по рано от 24 часа след извършване на съответните санитарно хигиенни дейности. Към момента е възстановено водоподаването към ПС “Извора”.

Район „Села”, включващ селата към общините Хасково, Мин.бани и Стамболово:

В ПС “Сърница” не постъпва вода поради прекъснат водопровод от каптажите, поради което е нарушено водоподаването в с. Сърница.

Поради повишаване на нивото на речните корита е спряно водоподаването в ПС Караманци и ПС Малево, захранващи селата : Малево, Караманци, Ангел Войвода, Боян Ботево

Район Харманли

Помпена станция “ Иваново” е наводнена и спряна, нарушено е водоподаването в селата: Иваново, Лешниково,Върбово и Смирненци.

Помпена станция “Черна могила” с спряна, няма питейна вода в селата: Черна могила и Орешец.

navodn6 navodn7 navodn8

Христо Христов
От Христо Христов октомври 25, 2014 13:36
Напиши коментар

1 Коментар

  1. щирлиц октомври 25, 21:51

    Кои власти,кмета в града ли е или…?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама