Чавдар Георгиев поздрави хората в областта за Независимостта

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 22, 2014 13:16

Чавдар Георгиев поздрави хората в областта за Независимостта

Акценти

  • Признаването на българската независимост не става лесно и бързо
  • Независимостта означава сила и силата се ражда в единството

Свързани публикации

До жителите и гостите на град Хасково и област Хасково

 

Скъпи съграждани,

На 22 септември 1908 година е провъзгласена Независимостта на България. Руско-турската освободителна война донесе Освобождението на България, но последвалият Берлински договор ограничава суверенитета на Българското Княжество. С Манифеста за независимостта върховната воля на народа бе зачетена и несправедливостта бе публично отхвърлена.

„Винаги миролюбив, моят народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не трябва да пречи за преуспяването й.

Такова е желанието на народа, такава е неговата воля – да бъде според както той иска.“ (цит. от Манифеста)

Признаването на българската независимост не става лесно и бързо. Но за разлика от Съединението през 1885 г., никой вече не смее да заплашва България с военна намеса. Обявяването на независимостта е поредната стъпка по пътя към осъществяването на националните идеали и осигурява европейско развитие на страната. През последните години това събитие беше недооценявано, а то има огромно значение, защото увенчава с ореола на независимостта трудните и продължителни националноосвободителни борби на българския народ против петвековното османско робство – от Хилендар, през Априлското въстание, до Шипка и Съединението.

Тази дата не е само свята страница от славната история на държавността ни, но и фундамент за нашето национално самочувствие и национална гордост. Днес ние сме свободни и независими. България има своята самостоятелна и важна роля за развитието на Балканите и Европа. След всичко, на което ни е научила историята, повече от всякога трябва да имаме съзнанието, че България няма как да е независима и силна, ако е разделена. Независимостта означава сила и силата се ражда в единството. Днес, ние българите трябва да сме единни, за да постигаме резултати в развитието на страната ни. Само с общи усилия можем да осигурим на България просперитет и благоденствие; можем да постигнем достоен живот в справедлива държава !

„Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!“

 

Честит празник Ден на независимостта!

 

Кандидатите за народни представители на

Коалиция БСП лява България

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 22, 2014 13:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.