Част от Гробищен парк бе наводнен от дъждовете

Сакар нюз
От Сакар нюз март 23, 2018 10:47

Част от Гробищен парк  бе наводнен от дъждовете

След проливните дъждове южният край от Гробищния парк в Харманли се наводни. Водата заля част от новите парцели и се образува кал, заради която движението там стана труднопроходимо.
От Общината изпратиха багери и направиха всичко възможно да бъде заравнен теренът и да не се събира вода на локви, но глинестата почва на това място не е пропусклива и след валежи се събра вода. Този терен е на по-ниско и не е изключено при по-сериозен дъжд отново да се наводни. Затова щом времето позволи, ще бъдат поставени и бордюри.
Тъй като теренът в парка все повече отеснява, служители на общинско предприятие подготвят за погребения друг, от северозападната част, който е към съществуващите гробища, но досега не е бил използван.
Съгласно Наредба 18 на ОбС, Гробищните паркове и намиращите се в тях сгради и съоръжения, общинска собственост, на територията на Община Харманли се управляват, стопанисват и поддържат от общината.
С настъпването на пролетта растителността избуява и са нужни адекватни мерки за поддържането на чистотата и добрият вид на парк, както от страна на служителите в Община Харманли, така и от гражданите. Служителите на ОП „Чистота“ периодично почистват и извозват сметта и се стараят да поддържат хигиената на ниво.
Според нормативната уредба, близките на покойниците трябва да поддържат гробните места и паметните знаци чисти и в добър вид. В тази връзка, от ОбА умоляват гражданите при почистване да не палят огън за изгаряне на отпадъците и да ги изхвърлят на определените за това места. Напомнят, че е забранено приготвянето на циментови, бетонови и варови разтвори по алеите на гробищния парк.

Относно ползването на Ритуалната зала на Гробищния парк, от общината припомнят, че същата може да се използва по предназначение от всички граждани, безплатно, в часовете от 8.00 до 17.00 часа, през всички дни от седмицата. Създадена е необходимата организация сградата да бъде отключена и достъпна при заявено желание в общинска администрация за извършване на Ритуал за покойник.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 23, 2018 10:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама