Част от Гробищен парк бе наводнен от дъждовете

Сакар нюз
От Сакар нюз март 23, 2018 10:47

Част от Гробищен парк  бе наводнен от дъждовете

След проливните дъждове южният край от Гробищния парк в Харманли се наводни. Водата заля част от новите парцели и се образува кал, заради която движението там стана труднопроходимо.
От Общината изпратиха багери и направиха всичко възможно да бъде заравнен теренът и да не се събира вода на локви, но глинестата почва на това място не е пропусклива и след валежи се събра вода. Този терен е на по-ниско и не е изключено при по-сериозен дъжд отново да се наводни. Затова щом времето позволи, ще бъдат поставени и бордюри.
Тъй като теренът в парка все повече отеснява, служители на общинско предприятие подготвят за погребения друг, от северозападната част, който е към съществуващите гробища, но досега не е бил използван.
Съгласно Наредба 18 на ОбС, Гробищните паркове и намиращите се в тях сгради и съоръжения, общинска собственост, на територията на Община Харманли се управляват, стопанисват и поддържат от общината.
С настъпването на пролетта растителността избуява и са нужни адекватни мерки за поддържането на чистотата и добрият вид на парк, както от страна на служителите в Община Харманли, така и от гражданите. Служителите на ОП „Чистота“ периодично почистват и извозват сметта и се стараят да поддържат хигиената на ниво.
Според нормативната уредба, близките на покойниците трябва да поддържат гробните места и паметните знаци чисти и в добър вид. В тази връзка, от ОбА умоляват гражданите при почистване да не палят огън за изгаряне на отпадъците и да ги изхвърлят на определените за това места. Напомнят, че е забранено приготвянето на циментови, бетонови и варови разтвори по алеите на гробищния парк.

Относно ползването на Ритуалната зала на Гробищния парк, от общината припомнят, че същата може да се използва по предназначение от всички граждани, безплатно, в часовете от 8.00 до 17.00 часа, през всички дни от седмицата. Създадена е необходимата организация сградата да бъде отключена и достъпна при заявено желание в общинска администрация за извършване на Ритуал за покойник.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 23, 2018 10:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.