БСП–Тополовград стана донор на делегати за 50-я конгрес

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 16, 2020 08:47

БСП–Тополовград стана донор на делегати за 50-я конгрес

Акценти

  • # 38/922, година XVII, 9 - 15 октомври2020 г.Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Петима се оказаха делегатите на 50-я юбилеен конгрес на БСП от тополовградската организация, който се проведе наскоро в София. Това породи някои въпроси, тъй като противоречи на Устава на тази партия за представителството при определяне броя на делегатите от съставите на общинските и районни организации. Оказа се, че на отчетно изборната си конференция през февруари тополовградските социалисти са избрали трима делегати, колкото им позволява Устава за 257-те членове на организацията. Това са Кера Спирова, Атанас Атанасов и Емилия Масларова, която членува в организацията в сакарската община. Как обаче като делегати на конгреса са се озовали и две да ги наречем „знакови“ лица на организацията – Добрин Парнаров и Данчо Трифонов? За отговор потърсихме ОбС на БСП, където отговор ни даде Кера Спирова – нейният председател. Тя информира, че Добрин Парнаров е бил на конгреса като делегат от община Симеоновград, а Данчо Трифонов – от община Стамболово. Самата тя недоумяваше как е станало това, още повече, че Добрин Парнаров с решение на ОбС на БСП е изключен на 2 октомври 2020 г. за нарушение на чл. 13, ал. 2, т. 2. от Устава на партията. Това е казус, при който социалист се кандидатира за кмет или общински съветник от името на друга партия, а Парнаров направи това като кандидат за съветник от листата на партия “Възраждане“ .
Госпожа Спирова уведоми още, че в ОбС на БСП не е постъпвало нито искане, нито заявление от Парнаров за прехвърляне на неговото членство в друга общинска организация преди датата на изключването му.
За Данчо Трифонов каза, че е член на БСП в Тополовград и няма информация как е станал делегат от Стамболово. Добави, че назначаването му за трети зам.-кмет на общината е негова лична договорка, тъй като няма сключено политическо споразумение между БСП – Тополовград и партия „Възраждане“.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 16, 2020 08:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама