Братя пренощуваха в ареста заради оръжия, боеприпаси и канабис

Милена Митева
От Милена Митева октомври 2, 2020 14:24

Братя пренощуваха в ареста заради оръжия, боеприпаси и канабис

Двама братя от село Славяново, Харманлийско, са задържани за незаконно притежаване на оръжие, боеприпаси и канабис, съобщава пресцентърът на МВР.
Полицаи от харманлийското управление са проверили дома на двамата в селото в последния ден от септември. В къщата и прилежащите пристройки до нея са намерени две самоделни пушки, карабина, пневматични пушка и пистолет, газов пистолет, капсул-детонатор, два електронни детонатора, пет димни шашки, три огнепроводни шнура с различна дължина, две опаковки ловен барут, зенитен патрон и 459 патрона с различен калибър, както и множество части от затворени и спусъкови механизми.
В къщата им са открити и 12 канабисови растения с височина до 120 см, за които са полагани грижи. Братята, на 50 и 61 г., са задържани до 24 часа, а случаят е докладван на прокуратурата.
Хора от селото твърдят, че мъжете са добри и не са известни с криминални прояви, а намерените оръжия са на повече от век и са от тяхна колекция.
При друг случай криминалистите задържаха майка и дъщеря за 875 грама марихуана, открита в чувал. Тя е намерена в къща в свиленградското село Момково. Имотът е обитаван от 76-годишна жена.
За марихуана в димитровградското управление е бил прибран 23-годишен младеж. Криминалисти са открили в дрехите му свивка с дрогата с тегло 10.58 грама.
Тополовградчанин на 28-години също е хванат с наркотик. В колата му “Мицубиши” полицаите намерили пликче с половин грам пико.

Снимка: МВР

Милена Митева
От Милена Митева октомври 2, 2020 14:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама