Божин Божинов кръсти петима на празника Св. Мария Магдалена

Сакар нюз
От Сакар нюз август 2, 2017 07:53

Божин Божинов кръсти петима  на празника Св. Мария Магдалена

Петима млади хора – две жени и трима мъже от село Устрем приеха Христовата вяра на християнския празник Св. Мария Магдалена. Светото тайнство се извърши в православния храм “Св. Георги Победоносец” от Агатополски епископ Йеротей.
Той посъветва новите християни да бъдат добри хора, истински членове на църквата и предани граждани на република България. Техен кръстник стана кметът на общината Божин Божинов. Н. Пр. епископ Йеротей им припомни, че техният земен ангел отсега нататък е кръстникът им, който е уважаван и добър човек и кмет.
Много миряни изпълниха храма на празника, дошли да запалят свещ и да се помолят за здраве. Високият гост и група свещеници от Ямболската и Бургаската духовни околии отслужиха Тържествена Света литургия за празника. Извърши се и петохлебие.
Според духовните служители инициативата за кръщенето на млади хора от ромски произход е много добра идея сега, когато се търсят начини за интегрирането на този етнос в българското общество. Привличането им в православните храмове е важно, тъй като част от тях посещават протестантски църкви.

Информацията е от сайта на община Тополовград

Сакар нюз
От Сакар нюз август 2, 2017 07:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.