Божидар Саръбоюков блесна на Балкански игри

Милена Митева
От Милена Митева септември 18, 2020 10:57

Божидар Саръбоюков блесна на Балкански игри

Акценти

  • Регионален вестник, # 35/915 година XVII, 18 - 24 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

Лекоатлетът Божидар Саръбоюков зае седмо място на Балканските игри до 20 години, провели се в Истанбул. Лекоатлетът от СКЛА „Хеброс“ – Харманли, се съревновава с 3 години по-големи от него спортисти от 12 държави. От изминалия уикенд той вече е национален състезател и получава правото да представя страната ни извън границите ѝ. Поради извънредната епидемична обстановка Саръбоюков бе лишен от участие от Балканските игри в неговата възраст. За сметка на това набра скорост в състезанието в Истанбул и прелетя над поставената високо летва на 200 см.
С този резултат той изравни личния си рекорд. Малко не достигна на лекоатлета на Димитър Карамфилов да отбележи резултат от 203 см. Пред „Сакарнюз“ наставникът сподели, че е изключително доволен от представянето на състезателя си, който след изтощителен подготвителен спортен лагер на морето се е представил блестящо.

До финала на състезанието Go kids в столицата през декември целият отбор на СКЛА „Хеброс“ ще бъде в трескава подготовка за добро представяне.  От началото на януари започва новият спортен сезон. За тази година лекоатлетите са участвали на 18 състезания.

Милена Митева
От Милена Митева септември 18, 2020 10:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 278 129 преглеждания