Борците на Симеоновград и Тополовград спечелиха шест медала от турнир

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2018 08:38

Борците на Симеоновград и Тополовград спечелиха шест медала от турнир

Шест медала завоюваха борците на Симеоновград и Тополовград от Международен турнир по плажна борба. Той се състоя в Шкорпиловци на 7 юли, събота.
Боркините от Симеоновград спечелиха 4 златни медала, а от тези от Тополовград по веднъж за злато и бронз.
Най-малкият възпитаник на Симеоновград, Благой Стоянов, спечели златен медал при децата от подготвителна група.
Шампион при момичетата до 35 кг е Жулиета Панкова.
В категория +52 кг при момичетата шампион стана Мима Танева. Тя се бори и при девойките, където грабна златен медал. В тази категория участва и Меган Димчева, която спечели бронзов медал. Тя се състезава от името на “Сакарски спортист” (Тополовград).
По-рано в състезанието, тя се съревновава в нейната категория, където бе на първо място.
Меган е двукратната шампионка на страната и участничка на Европейското първенство по борба за момичета в унгарския град Гьор. В категория до 42 кг, откритието на Росен Бонев и сега възпитаничка на треньорите Петър Кирев и Стоян Чобанов в Спортното училище в Хасково, надви набързо две съпернички и стигна финал.
Срещата й с Таня Иванова от “Берое” (Стара Загора) бе равностойна и една от най-атрактивните на плажа в Шкорпиловци. След 1:1 преимущества, Меган показа класа в атака и здрава психика и грабна титлата. Състезателката спечели бронзов медал в надпреварата в категория до 55 кг. при девойките.
Момичето е в 9-ти клас на ССУ “Стефан Караджа” – Хасково.
Състезателите бяха наградени от президента на българска федерация по борба Христо Маринов, който бе специален гост. Той похвали участниците за старанието в хватките и добрите им резултати.
В седмото издание на турнира участваха 130 състезатели от 13 клуба във всички възрастови групи. Надпреварата се проведе под патронажа на кмета на Долни Чифлик – Красимира Атанасова.

Спортистите започват подготовката за Републиканското първенство на малките селища, което ще се проведе в село Маноле, област Пловдив, на 17 юли, вторник. Симеоновградският клуб е 14-кратен шампион на това първенство. Деца и момичета ще се борят за нови отборни шампионски титли.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2018 08:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.