Боркиня се окичи с бронзов медал

Милена Митева
От Милена Митева януари 27, 2017 23:42 Updated

Боркиня се окичи с бронзов медал

Бронзов медал завоюва боркинята Минка Пашова от Симеоновград. Възпитаничката от клуба по борба с президент Росен Бонев, го спечели на Държавен личен шампионат момичета кадетски, девойки в Горна Оряховица. Той се състоя на 19 януари. Състезанието бе успешно за състезателката от Симеоновград, която надви с технически туш представителката на „Васил и Георги Илиеви“ – Кюстендил. На финала падна от състезателката на Сливен. Така с две победи и загуба, се класира на третото място.
Съотборничката на Пашова, Клаудия Колева още в първата среща се изправи срещу една от най-силните в категорията, представителката на „Левски Спартак“, където загуби срещата.
Тони Вълева от същият клуб се контузи по време на първата си среща. Поради лекарска забрана състезанието за нея приключи.
Радостта на състезателките е голяма тъй като още двете боркини, но вече бивши за клуба, пожънаха добри успехи. Димитринка Сергеева стана шампионка на България при кадетките в категория до 39 кг за новия си клуб „Ангел Войвода“ – Хасково.
Силвия Митева, която от 3 години се бори за областния град, също стана шампионка в категория 44 кг при кадетките. Тя надви с туш всичките си противнички.
Силвия и Митева и Димитринка Сергеева са гордост за треньора Роден Бонев, защото по два пъти са ставали вицерепубликански шампионки и бронзови медалистки за клуб „Вълко Костов“ – Симеоновград.
На състезанието в Горна Оряховица участваха голям брой състезатели от цялата страна.

Милена Митева
От Милена Митева януари 27, 2017 23:42 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.