Боркиня се окичи с бронзов медал

Милена Митева
От Милена Митева януари 27, 2017 23:42 Updated

Боркиня се окичи с бронзов медал

Бронзов медал завоюва боркинята Минка Пашова от Симеоновград. Възпитаничката от клуба по борба с президент Росен Бонев, го спечели на Държавен личен шампионат момичета кадетски, девойки в Горна Оряховица. Той се състоя на 19 януари. Състезанието бе успешно за състезателката от Симеоновград, която надви с технически туш представителката на „Васил и Георги Илиеви“ – Кюстендил. На финала падна от състезателката на Сливен. Така с две победи и загуба, се класира на третото място.
Съотборничката на Пашова, Клаудия Колева още в първата среща се изправи срещу една от най-силните в категорията, представителката на „Левски Спартак“, където загуби срещата.
Тони Вълева от същият клуб се контузи по време на първата си среща. Поради лекарска забрана състезанието за нея приключи.
Радостта на състезателките е голяма тъй като още двете боркини, но вече бивши за клуба, пожънаха добри успехи. Димитринка Сергеева стана шампионка на България при кадетките в категория до 39 кг за новия си клуб „Ангел Войвода“ – Хасково.
Силвия Митева, която от 3 години се бори за областния град, също стана шампионка в категория 44 кг при кадетките. Тя надви с туш всичките си противнички.
Силвия и Митева и Димитринка Сергеева са гордост за треньора Роден Бонев, защото по два пъти са ставали вицерепубликански шампионки и бронзови медалистки за клуб „Вълко Костов“ – Симеоновград.
На състезанието в Горна Оряховица участваха голям брой състезатели от цялата страна.

Милена Митева
От Милена Митева януари 27, 2017 23:42 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама