Боркини от Симеоновград извоюваха медали от Русе

Милена Митева
От Милена Митева май 29, 2016 17:09

Боркини от Симеоновград извоюваха медали от Русе

Боркините Силвия Митева и Димитринка Сергеева от Симеоновград спечелиха отличия на турнир в Русе. Втора позиция и сребърен медал в категорията до 42 кг взе Митева, която падна на финала от румънска състезателка. Съотборничката й Димитринка Сергеева остана на пета позция, защото не успя да пребори конкурентката си от северната ни съседка.
Възпитаниците на Росен Бонев, които вече се състезават за отбора на Хасково, се представиха достойно. Това сподели бившият им треньор, който присъства на състезанието, за да следи развитието им и за да ги окуражава.
10-то юбилейно издание на турнира по свободна борба „Русенски легенди“ се проведе през уикенда в Русе. Домакините бяха от „Юнак Локомотив“. Надпреварата бе за кадети и кадетки в свободния стил. Общо на тепиха в зала „Дунав“ любителите по борбата можеха да видят схватките на повече от 100 състезатели от почти всички клубове от страната, както и гости от Румъния и Македония.
На 20 май бяха схватките в категориите 42, 50, 58, 69, 85, 100 кг (кадети) и 38, 43, 49, 56, 65 кг (кадетки). На 21 май се проведоха схватките в категориите 46, 54, 63, 76 кг (кадети) и 40, 52, 60, 70 кг (кадетки).
Турнирът „Русенски легенди“ бе учреден преди 10 години в знак на уважение към най-известните русенски състезатели в свободната борба – Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Йорданов, Рахмат Софияди, Валентин Гецов, Валентин Савов. Всички те са носители на отличия от олимпийски игри, световни и европейски първенства.

В момента боркините от областта се подготвят за турнира второто издание на турнира по борба „Еньо Вълчев-Димитър Чифутов“ в местността Света Тройца, край Тополовград.
Той ще се проведе на 18 юни и на него се очаква да присъстват участници от съседните страни: Турция, Гърция, Македония и Румъния.

снимка: интернет

Милена Митева
От Милена Митева май 29, 2016 17:09
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Информиран май 29, 22:03

    Странно е , че не е отразена една голяма новина и успех за харманлийския лекоатлетически отбор. Илия Сивков покри норматив за европейско първенство! Честито на талантливия спортист и поздравления за треньора Д. Карамфилов! Поздрави и на всички спортисти, които вчера са се представили отлично в Бургас!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 864 721 преглеждания