Боркини от два клуба на челни позиции след Държавни игри

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 30, 2018 09:16

Боркини от два клуба на челни позиции след Държавни игри

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #30/110 27 юли - 2 август 2018

Свързани публикации

Боркините от симеоновградския клуб по борба „Вълко Костов“ станаха отборен шампион в Държавните игри на спортистите от малките селища в пловдивското село Маноле. Състезателите на президента и треньор в клуба Росен Бонев се завърнаха с три златни медала и два сребърни. Победителки в своите категории станаха Жулиета Панкова (33 кг), Теодора Иванова (42 кг) и Мима Танева (54 кг).
Сребърни медали завоюваха Мария Иванова (39 кг), Клаудия Колева (46 кг) и Минка Пашова (50 кг).
С успехите си състезателките от Симеоновград вдигнаха отборната купа на държавните игри при момичетата, с което отнесоха 15-та титла в града на двата бряга Марица.
Втори в отборната надпревара са боркините от Тополовград. Златни медали спечелиха Меган Димчева (39 кг) и Дияна Павлова (46 кг), а Стойка Петкова (50 кг) се окичи с бронзовото отличие.
Добро представяне направиха и момчетата от Симеоновград. Шампион при 30-килограмовите стана Митко Йорданов, а Димитър Желязков се класира на трето място. „Достойно бе защитена и представена борбата в областта от отборите на Симеоновград и Тополовград“, сподели господин Бонев.
В XXIII издание на това състезание участват около 800 деца до 15 години от 62 общини. Те се състезават в 9 вида спорт – хандбал, футбол, баскетбол, волейбол, свободна борба, шах, лека атлетика, тенис на маса и конен спорт.
Състезанията от най-мащабното спортно мероприятие в детско-юношеския спорт в България продължиха до 23 юли под патронажа на Красен Кралев министър на Министерството на младежта и спорта.
Предстоят турнирите по народна борба в Гълъбово, Раднево и Средец. През м.октомври в Симеоновград ще се състои VI Международен турнир “Шестте Великденски ангела“ за деца, момичета, момчета, мъже и жени.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 30, 2018 09:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 645 493 преглеждания