Боркини от два клуба на челни позиции след Държавни игри

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 30, 2018 09:16

Боркини от два клуба на челни позиции след Държавни игри

Боркините от симеоновградския клуб по борба „Вълко Костов“ станаха отборен шампион в Държавните игри на спортистите от малките селища в пловдивското село Маноле. Състезателите на президента и треньор в клуба Росен Бонев се завърнаха с три златни медала и два сребърни. Победителки в своите категории станаха Жулиета Панкова (33 кг), Теодора Иванова (42 кг) и Мима Танева (54 кг).
Сребърни медали завоюваха Мария Иванова (39 кг), Клаудия Колева (46 кг) и Минка Пашова (50 кг).
С успехите си състезателките от Симеоновград вдигнаха отборната купа на държавните игри при момичетата, с което отнесоха 15-та титла в града на двата бряга Марица.
Втори в отборната надпревара са боркините от Тополовград. Златни медали спечелиха Меган Димчева (39 кг) и Дияна Павлова (46 кг), а Стойка Петкова (50 кг) се окичи с бронзовото отличие.
Добро представяне направиха и момчетата от Симеоновград. Шампион при 30-килограмовите стана Митко Йорданов, а Димитър Желязков се класира на трето място. „Достойно бе защитена и представена борбата в областта от отборите на Симеоновград и Тополовград“, сподели господин Бонев.
В XXIII издание на това състезание участват около 800 деца до 15 години от 62 общини. Те се състезават в 9 вида спорт – хандбал, футбол, баскетбол, волейбол, свободна борба, шах, лека атлетика, тенис на маса и конен спорт.
Състезанията от най-мащабното спортно мероприятие в детско-юношеския спорт в България продължиха до 23 юли под патронажа на Красен Кралев министър на Министерството на младежта и спорта.
Предстоят турнирите по народна борба в Гълъбово, Раднево и Средец. През м.октомври в Симеоновград ще се състои VI Международен турнир “Шестте Великденски ангела“ за деца, момичета, момчета, мъже и жени.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 30, 2018 09:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.