Премиерът Бойко Борисов на откриването на пречиствателна станция в Свиленград

Даниел Делчев
От Даниел Делчев април 26, 2015 11:39

Премиерът Бойко Борисов на откриването  на пречиствателна станция в Свиленград

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на пречиствателна станция за отпадни води край Свиленград. Лентата прерязаха кметът на община инж. Георги Манолов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Градоначалникът благодари на екипа, който работи по проекта дълги години и най вече на инж. Иванка Димитрова и Светла Динкова.

Общата стойност на целия проект е 49 000 000 лева.

Господин Манолов припомни, че Свиленград е рекордьор по спечелени проекти за 2015 година.

Другите официални гости бяха депутатът Делян Добрев, областният управител Добри Беливанов, кметове на общини, директори на държавни служби, представители на НПО, бизнеса и други.

Стотици свиленградчани се стекоха на събитието, за да наблюдават церемонията по откриването на така мечтана пречиствателна и помпена станции.

От началото на проекта, стартирал на 27 ноември 2012 г., до момента са извършени строителни и ремонтни дейности и вече са изградени: Пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) – Свиленград, реконструирана ВиК мрежа в кв. „Изгрев”, обновена водопроводна мрежа и нова канализационна мрежа в кв. „Гебран“ и в кв. „Кап. Петко войвода“, реконструирани и модернизирани канални помпени станции на ляв и десен бряг на река Марица, изградени са довеждащи колектори от ляв и десен бряг на река Марица, направен е отвеждащ колектор от пречиствателна станция за отпадни води и обслужващ път.

Другите официални гости бяха министър-председателят Бойко Борисов, депутатът Делян Добрев, областният управител Добри Беливанов, кметове на общини, директори на държавни служби, представители на НПО, бизнеса и други.

Стотици свиленградчани се стекоха на събитието, за да наблюдават церемонията по откриването на така мечтана пречиствателна и помпена станции. Общата стойност на целия проек е 49 млн лв. Кметът Георги Манолов благодари на екипа, който работи по проекта дълги години и най вече на Иванка Димитрова и Светла Динкова. Той припомни, че Свиленград е рекордьор по спечелени проекти за 2015 година.

От началото на проекта, стартирал на 27 ноември 2012 г., до момента са извършени строителни и ремонтни дейности и вече са изградени: Пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) – Свиленград, реконструирана ВиК мрежа в кв. „Изгрев”; обновена водопроводна мрежа и нова канализационна мрежа в кв. „Гебран“ и в кв. „Кап. Петко войвода“; реконструирани и модернизирани канални помпени станции на ляв и десен бряг на река Марица; довеждащи колектори от ляв и десен бряг на река Марица; отвеждащ колектор от пречиствателна станция за отпадни води и обслужващ път.

 

prechistvatelna-7 prechistvatelna-5 prechistvatelna-4 prechistvatelna-3 prechistvatelna-2 prechistvatelna-1

Даниел Делчев
От Даниел Делчев април 26, 2015 11:39
Напиши коментар

2 коментара

  1. харманлиец април 26, 18:06

    Браво на кмета на Свиленград и екипа му.Завършени проекти в полза на всички жители на общината,за разлика от проектите в общ.Харманли.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.