Премиерът Бойко Борисов на откриването на пречиствателна станция в Свиленград

Даниел Делчев
От Даниел Делчев април 26, 2015 11:39

Премиерът Бойко Борисов на откриването  на пречиствателна станция в Свиленград

Акценти

  • Свиленград е рекордьор по спечелени проекти за 2015 година

Свързани публикации

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на пречиствателна станция за отпадни води край Свиленград. Лентата прерязаха кметът на община инж. Георги Манолов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Градоначалникът благодари на екипа, който работи по проекта дълги години и най вече на инж. Иванка Димитрова и Светла Динкова.

Общата стойност на целия проект е 49 000 000 лева.

Господин Манолов припомни, че Свиленград е рекордьор по спечелени проекти за 2015 година.

Другите официални гости бяха депутатът Делян Добрев, областният управител Добри Беливанов, кметове на общини, директори на държавни служби, представители на НПО, бизнеса и други.

Стотици свиленградчани се стекоха на събитието, за да наблюдават церемонията по откриването на така мечтана пречиствателна и помпена станции.

От началото на проекта, стартирал на 27 ноември 2012 г., до момента са извършени строителни и ремонтни дейности и вече са изградени: Пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) – Свиленград, реконструирана ВиК мрежа в кв. „Изгрев”, обновена водопроводна мрежа и нова канализационна мрежа в кв. „Гебран“ и в кв. „Кап. Петко войвода“, реконструирани и модернизирани канални помпени станции на ляв и десен бряг на река Марица, изградени са довеждащи колектори от ляв и десен бряг на река Марица, направен е отвеждащ колектор от пречиствателна станция за отпадни води и обслужващ път.

Другите официални гости бяха министър-председателят Бойко Борисов, депутатът Делян Добрев, областният управител Добри Беливанов, кметове на общини, директори на държавни служби, представители на НПО, бизнеса и други.

Стотици свиленградчани се стекоха на събитието, за да наблюдават церемонията по откриването на така мечтана пречиствателна и помпена станции. Общата стойност на целия проек е 49 млн лв. Кметът Георги Манолов благодари на екипа, който работи по проекта дълги години и най вече на Иванка Димитрова и Светла Динкова. Той припомни, че Свиленград е рекордьор по спечелени проекти за 2015 година.

От началото на проекта, стартирал на 27 ноември 2012 г., до момента са извършени строителни и ремонтни дейности и вече са изградени: Пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) – Свиленград, реконструирана ВиК мрежа в кв. „Изгрев”; обновена водопроводна мрежа и нова канализационна мрежа в кв. „Гебран“ и в кв. „Кап. Петко войвода“; реконструирани и модернизирани канални помпени станции на ляв и десен бряг на река Марица; довеждащи колектори от ляв и десен бряг на река Марица; отвеждащ колектор от пречиствателна станция за отпадни води и обслужващ път.

 

prechistvatelna-7 prechistvatelna-5 prechistvatelna-4 prechistvatelna-3 prechistvatelna-2 prechistvatelna-1

Даниел Делчев
От Даниел Делчев април 26, 2015 11:39
Напиши коментар

2 Коментара

  1. харманлиец април 26, 18:06

    Браво на кмета на Свиленград и екипа му.Завършени проекти в полза на всички жители на общината,за разлика от проектите в общ.Харманли.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама