Болницата в Любимец се разширява с още един етаж

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 9, 2018 14:28

Болницата в Любимец се разширява с още един етаж

Започна разширението на болницата в Любимец. От миналата седмица на четвъртия етаж, в сградата, където тя се помещава започнаха ремонтни дейности.
В момента се извършва подмяна на амортизираните ВиК и ел. инсталации. Стаите ще бъдат основно ремонтирани, ще разполагат със собствени санитарни възли и всичко необходимо за предоставяне на качествено и адекватно обслужване. Ще бъдат осигурени условия за лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа, на пациенти преживели инсулт, инфаркт и др., както и условия за престой на техните придружители.
Наред с този ремонт, се подменят поетапно дограмата на цялата сградата. Обновяват се помещенията за физиотерапия, кинезитерапия. Немалко средства общината заделя и за нови медицински уреди и апарати. По този начин Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация (СБПЛР) – Любимец осигурява по-качествено лечение на нуждаещите се пациенти.
За лечение и рехабилитация постъпват пациенти от цялата страна, но поради недостатъчната леглова база в момента има листа на чакащи. Заради това се наложи разширяването на болничното заведение.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 9, 2018 14:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.