Болницата в Харманли с проект за половин милион

Сакар нюз
От Сакар нюз март 22, 2017 14:19

Болницата в Харманли с проект за половин милион

Модерно медицинско оборудване и специализирана апаратура за „МБАЛ – Харманли“ за половин милион лева ще получи болницата в Града на Белоногата. Те са по одобрен проект „Укрепване на първичната медицинска помощ в изолирани трансгранични региони“, по който общината е партньор на гръцки организации.

Партньори по проекта за изпълнение дейностите са „МБАЛ – Ардино“ от българска страна, а от гръцка – здравна организация от Македония и Тракия, Катедра по медицина към университета в Солун и Национален център за спешна помощ в Гърция.

Целта на проекта е да се подобри достъпът до качествени здравни услуги в трансграничния регион.

Общо 49 проектни предложения успешно са преминали фазите на оценяване и получават зелена светлина за реализиране на проектните си идеи по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-A Гърция – България 2014 – 2020.

С част от сумата ще бъде закупена и нова, оборудвана линейка за нуждите на болницата в Харманли. По проекта са предвидени и специализирани обучения на медицински кадри, гласи съобщението от общината.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 22, 2017 14:19
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Svetla Gotchev март 23, 03:32

    Когато посетих семейството в града и питах за работа в болницата за период от време, безплатно да се върна с български стандарти, казаxa че те не са сигурни дали ще мога да отговаря на критериите в областта на образованието за медицинска сестра / фелдшер , След дълго обяснение, че съм завършилa в България като медицинска сестра и след завършена магистърска степен по сестринство и хронично заболяване с фелдшер акредитация и 32 години професионален опит, че администраторите на сдружението за медицински сестри и фелдшери ме съветват, че австралийските стандарти са може би по-ниски от български в здравеопазването- каквa шега

    Отговори на този коментар
  2. Dimitar Petrov (@Jambo5008) март 22, 19:44

    Това е добра новина за град като нашия,НО едва ли с това ще се подобри обслужването в болницата! Истината е ,че липсват кадърни специалисти и лекари,които адекватно да се грижат за болните.Ако Общината не привлече такива специалисти,от изпълнението на този проект няма да има голяма полза за Харманли и региона!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама