Богатството на българските народни приказки представиха деца

Ива Вангелова
От Ива Вангелова март 10, 2017 09:36

Богатството на българските народни приказки представиха деца

Открита практика по мини проект „Богатството на българските народни приказки“, се проведе в група „Калинка“ от ДГ „Ален мак“ – Харманли. На 23 февруари децата станаха артисти в някои от любимите си приказки.
Първата, която те са научили, е „Двете козлета“, а песента от нея им е станала любима. С голямо желание и радост направиха драматизация и на „Щурец и мравка“ и „Дядо и ряпа“. Чрез тях показаха, че са научили що е то добро, честност, справедливост и трудолюбие, а се порицава мързела, лъжата и нечестността.
За децата всяка приказка е интересна, вълнуваща и невероятна история, започваща с „Имало едно време“. Чрез българските народни приказки, учителките – Минка Рогачева и Янка Кузманова показаха на децата, с какво те са полезни и освен увлекателни и забавни, развиват паметта и сетивата още от ранна детска възраст.
Освен тях, малките „калинки“ демонстрираха, че обичат и българските народни игри. Децата искрено се забавляваха на любимите на много поколения игри„Вкъщи има мишленце“, „Варило мишле кашичка“ и „Дай бабо огънче“.
Те отговаряха на гатанки, цитираха стихове и пяха песни за мама.
Накрая публиката видя група „Калинка“ в снимки на екрана, а те тропнаха кръшно българско хорце.

През изминалия месец февруари в Детската градина се проведоха открити практики във всички групи, които бяха част от плана за квалификация на педагогическия персонал. Чрез „Ролята на играта за формиране на трайни знания в детската градина“ се споделят добри практики, а екипът обобщава и съхранява своя опит.
В група „Хлапета“ имаше открита практика по образователно направление Изобразително изкуство, с учител Мирослава Тодорова и Околен свят, с учител Живка Димитрова. Децата се забавляваха и непринудено обогатиха своя опит.
Много опит, професионализъм и инициативност в игрите споделиха малчуганите от „Приятели“ по образователно направление „Физическа култура“, със старши учител Тонка Георгиева и по Конструиране и технологии, със старши учител Тонка Миланова.
В група „Делфин“ имаше открита практика по направление Български език и литература, със старши учител Елена Крумова и Математика, със старши учител Красимира Делчева.
Фокуси и много творчество пренесоха децата неусетно в горската поляна. Забавлявайки се, те обогатяваха речника си и решаваха сложни математически задачи.
Открита практика имаше и в група „Калинка“ по образователно направление Математика, със старши учител Янка Кузманова и по Околен свят, със старши учител Минка Рогачева. Много знания, опит и интерактивни методи използваха учителите, за да обогатят знанията на децата единствено и само по пътя на играта.
В група „Славейче“ малчуганите представиха колко лесно се стига до целта в ситуациите, когато се използва силата на народното творчество и музиката. Това те направиха по направление Български език и литература, със старши учител Диана Димитрова и Изобразително изкуство, със старши учител Христина Георгиева.
„Нашите Лъвчета“ показаха колко е лесно чрез игри по непринуден начин да попаднеш в света на животните и откриеш много полезни знания. Тяхната откритата практика беше по Околен свят, със старши учител Светла Хубенова.
Бъдещите ученици от „Мечо Пух“ демонстрираха много опит и професионализъм, под формата на игра че са отличници. Откритата им практика бе по образователно направление Математика, със старши учител Милена Ганчева а и по Български език и литература, със старши учител Величка Димитрова.
Децата от група „Слънчо“ споделиха своите успехи и добрата практика в направление Физическа култура, под ръководството на старши учител Виолета Желева и в Конструиране и технологии, с учител Рени Палазова.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова март 10, 2017 09:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама