Богата програма за „Бадемовите приказки” в Ивайловград

Милена Митева
От Милена Митева май 12, 2018 07:57

Богата програма за „Бадемовите приказки” в Ивайловград

Фестивал на изкуствата „Бадемови приказки” в Ивайловград започва на 13 май, неделя. Той ще стартира в 20:00 часа на площад “Тракия”, където ще бъде дадено и началото на празненствата. Специално участие ще вземат балет „Mюзикхолен Театър Пловдив” и Трио Soulmate.
Ден по-късно в 10:00 часа в Детски център на открито „Детство мое” ще има песни и танци с аниматор.
От 18:00 часа в малката зала на НЧ “Пробуда 1914” е предвидено да започне концерт на клуб “Viva la musica” и Камерна формация „Армира” към НЧ „Пробуда 1914”, посветен на норвежкия композитор Едвард Григ.
На 15 май в Детски център на открито „Детство мое” под ръководството на Христина Тонева – децата ще правят картички и ще рисуват по случай Празника на бадемите. Рисунките от арт-работилничка „Детска планета” ще бъдат изложени във фоайето на НЧ „Пробуда”, а изработените изделия ще се използват в украсата на събитията по време на Фестивала.
От 19:00 часа на Вила „Армира” ще започне спектакълът „Под звездите на Европа” по стиховете на Ивайло Балабанов.
На 16 май от 19:00 часа в голямата зала на НЧ „Пробуда – 1914” ще се състои „Завещанието на целомъдрения женкар” – постановка на Театър “Български армия” . Участват Васил Михайлов, Тигран Торосян, Леонид Йовчев, Гергана Данданова.
На 17 май в Детски център на открито „Детство мое” от 11,00 часа „Бадемова приказка – разказват…”, младежите от театрална трупа „Актьорите”.
За 17, 30 часа организаторите са определили пролетно фолклорно надиграване – “СУ „Христо Ботев” пее и танцува”.
На 19 май от 19:30 часа на антична вила „Армира” ще започне представяне на „Зелда” от Елин Рахнев, с участието на Иванка Шекерова, Стелиян Николов и джазмена Димитър Русев.
На 20 май от 11:00 часа в градската градина „Бадемова приказка – разказват…” отново ще има изява на Младежка театрална трупа „Актьорите”.
За любителите на театралното изкуство на 22 май от 19:00 часа в голямата зала на читалището ще има представление на „Ако Роналдо беше Чехов” – постановка на ДКТ „Иван Димов”, Хасково, и Елин Рахнев, с участието на Иванка Шекерова, Димитър Атанасов, Добриела Попова, Николета Малчева , Стефан Цирков, Петър Влайков, Стелиян Николов.
На 23 май, от 19:00 часа на новата спортна площадка ще бъде и закриването на фестивала с участието на певеца Venzy.

Предстои изпращане на абитуриентите от випуск 2018

Тържествено честване на деня на славянската писменост и на българската просвета и култура в Ивайловград ще започне в 10:00 часа в двора на СУ “Христо Ботев” на 24 май.
Дефилето на абитуриентите от Випуск 2018 ще стартира в 20:30 часа в ресторант “Орхидея” в комплекс LUXOR.

Две Театрални трупи ще представят нова постановка

Премиера “Моля, изключете мобилните си телефони” ще се състои на 28 май от 18:30 часа. Тя ще се играе в голямата зала на НЧ “Пробуда 1914” – Ивайловград и ще бъде представена от театрални трупи при НЧ “Пробуда 1914” – “Орфей 1” и МТТ “Актьорите”.

Милена Митева
От Милена Митева май 12, 2018 07:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама