БНТ даде четири награди, една от които на ученичка от Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз март 9, 2018 10:57

БНТ даде четири награди, една от които на ученичка от Харманли

БНТ определи четири награди от национален конкурс, едната от от която спечели ученичка от Харманли.
Третокласничка Микаела Борисова е победител в организирания от националната телевизия конкурс „Аз съм българче“. Той бе част от кампанията „Да съхраним българския дух” и бе насочен към деца от 7 до 15 години, живеещи в България или в чужбина. Възпитаничката на Стефка Грозева /класен ръководител на 3.а клас на харманлийското училище “Иван Вазов”/ е победител в своята възрастова група, ученици, живеещи в България, на възраст между 7 и 11 години. Тази награда е много престижна, защото към конкурса имаше изключителен интерес от страна на децата от цяла България, поради което срокът за участие беше удължен. Есето на Мики бе наистина по-нетрадиционно в сравнение с тези на много други деца и е направило впечатление не само на нас, читателите.
Миналата година Микаела бе на второ място и в друг национален конкурс – „Малкият принц“. За нея учителката й казва: “Талантливо дете с усет към думите, успява да вдъхнови своите ученици, да развива заложбите им. Те масово участват в много състезания и конкурси, включват се в различни инициативи.”
Към разностранните интереси на Микаела Борисова може да се прибави и това, че се занимава и с поп пеене.
В четвъртък екип на БНТ посети училището и връчи наградата на Мики и направи репортаж с победителката.

Конкурсът е част от кампанията на Българската национална телевизия „Да съхраним българския дух”, която се провежда под надслов „Прозорец към родината” (“Кампанията”), в партньорство със Сдружение „Арлекин”.
Да съхраним българския дух”, която се провежда под надслов „Прозорец към родината”
Извън пределите на страната ни има над 200 училища, които съхраняват българския дух и писменост. Повече от 20 000 са българчета в чужбина, които изучават родния език. За да подпомогне обучението на българските деца от І до VІІ клас, които живеят извън страната, БНТ организира инициативата „Прозорец към родината“.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 9, 2018 10:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.