БНТ даде четири награди, една от които на ученичка от Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз март 9, 2018 10:57

БНТ даде четири награди, една от които на ученичка от Харманли

БНТ определи четири награди от национален конкурс, едната от от която спечели ученичка от Харманли.
Третокласничка Микаела Борисова е победител в организирания от националната телевизия конкурс „Аз съм българче“. Той бе част от кампанията „Да съхраним българския дух” и бе насочен към деца от 7 до 15 години, живеещи в България или в чужбина. Възпитаничката на Стефка Грозева /класен ръководител на 3.а клас на харманлийското училище “Иван Вазов”/ е победител в своята възрастова група, ученици, живеещи в България, на възраст между 7 и 11 години. Тази награда е много престижна, защото към конкурса имаше изключителен интерес от страна на децата от цяла България, поради което срокът за участие беше удължен. Есето на Мики бе наистина по-нетрадиционно в сравнение с тези на много други деца и е направило впечатление не само на нас, читателите.
Миналата година Микаела бе на второ място и в друг национален конкурс – „Малкият принц“. За нея учителката й казва: “Талантливо дете с усет към думите, успява да вдъхнови своите ученици, да развива заложбите им. Те масово участват в много състезания и конкурси, включват се в различни инициативи.”
Към разностранните интереси на Микаела Борисова може да се прибави и това, че се занимава и с поп пеене.
В четвъртък екип на БНТ посети училището и връчи наградата на Мики и направи репортаж с победителката.

Конкурсът е част от кампанията на Българската национална телевизия „Да съхраним българския дух”, която се провежда под надслов „Прозорец към родината” (“Кампанията”), в партньорство със Сдружение „Арлекин”.
Да съхраним българския дух”, която се провежда под надслов „Прозорец към родината”
Извън пределите на страната ни има над 200 училища, които съхраняват българския дух и писменост. Повече от 20 000 са българчета в чужбина, които изучават родния език. За да подпомогне обучението на българските деца от І до VІІ клас, които живеят извън страната, БНТ организира инициативата „Прозорец към родината“.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 9, 2018 10:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама