Блясъкът на „Ритъм” се отрази в десет медала след Международен фест

Милена Митева
От Милена Митева юни 20, 2017 09:49

Блясъкът на „Ритъм” се отрази в десет медала след Международен фест

С десет медала бяха отразени бляскавите успехи на танцьорите от Студио за модерен балет (СМБ) „Ритъм” – Харманли. Та участваха на XI Международния фестивал по танци „Вълшебен свят”, който се проведе в Хасково от 9 – 11 юни. На него възпитаниците на Галина Станкова показаха истинското вълшебство на танца.
Те грабнаха три първи места, пет втори и две трети. Заслуги за единия златен успех имат Мария Дрехарова и Елица Дарадидова. С изпълнението на „Пеперудки” в категорията 3 – 5 години, в стил „танцово шоу”, двете момичета впечатлиха съдиите.
В следващата възрастова категория, 9 – 11 години, балерините от Харманли имат още две златни заслуги. Едната бе завоювана с танца „Кънтри” на Александрина Христова и Ралица Терзиева в стил „етно шоу”.
Грациите показаха характера на Индия в стил Боливуд, което им донесе и третото злато в колекцията.
Най-малките възпитаници от школата по балет Габриела Петрова и Пламена Михова спечелиха сребро с „Патета” при „Танцово шоу”. Танцьорите на „Салса” във възраст 9 – 11 години получиха също второ място за своя блясък в латино стила.
С „Влчечуги”, „Цигански” и „Покана за флирт”, най-големите момичета също бяха посребрени.
С бронз след края на фестивала се окичиха децата, играещи „Калинки” и танцьорите на „Рускоцигански танц”.
На същия фестивал Катерина Лозкова, която танцува в „Ритъм” и „Тангра” заслужи стипендия за обучение по танци в Ню Йорк. Съдии по танци от няколко страни й присъдиха тази награда, след като оцениха отлично участието и на Индийско соло и дует на джаз.
Изпълненията на участниците бяха оценени от висококвалифицирани съдии от цял свят. Сред тях бяха Лорий Риссьо от САЩ – директор на Dance Theatre USA. Тя е водещ преподавател по танци, хореограф, съдия и предприемач в танцовата индустрия.
Италианецът Марко Батти също участва в съдийската колегия. Той е основател и директор на Балето ди Сиена, основател и артистичен директор на курса за професионално обучение в a.s.d. Сънародничката му хореографът Наике Негретти също взе съдийско място. Кариерата й започва още на 7 годишна възраст, когато се появява на сцената в театри и телевизионни програми, а в последствие учи и се развива както в Италия, така и в САЩ. Милан Фюльоп от Унгария и независимият преподавател и хореограф по съвременен джаз и партер дисциплина Барбара Гатто, която също ще пристигна от Италия, е другият от съдиите. Литъл Фил от Белгия-учител и хореограф в Academy Talent Show, посланикът на Световната артистична танцова федерация (WADF) за Швейцария Франсоа Бернард, Оана и Роланд Ковачс от Румъния, Трийна и Тийли Утт от Естония, Деян Николич от Черна гора, Димитриос Цакирис от Гърция и Петя Милушева -треньор на Клуб по спортни танци „Хасково“ при ОНЧ „Заря-1858”, са останалите съдии.

Милена Митева
От Милена Митева юни 20, 2017 09:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама