Блясъкът на „Ритъм” се отрази в десет медала след Международен фест

Милена Митева
От Милена Митева юни 20, 2017 09:49

Блясъкът на „Ритъм” се отрази в десет медала след Международен фест

С десет медала бяха отразени бляскавите успехи на танцьорите от Студио за модерен балет (СМБ) „Ритъм” – Харманли. Та участваха на XI Международния фестивал по танци „Вълшебен свят”, който се проведе в Хасково от 9 – 11 юни. На него възпитаниците на Галина Станкова показаха истинското вълшебство на танца.
Те грабнаха три първи места, пет втори и две трети. Заслуги за единия златен успех имат Мария Дрехарова и Елица Дарадидова. С изпълнението на „Пеперудки” в категорията 3 – 5 години, в стил „танцово шоу”, двете момичета впечатлиха съдиите.
В следващата възрастова категория, 9 – 11 години, балерините от Харманли имат още две златни заслуги. Едната бе завоювана с танца „Кънтри” на Александрина Христова и Ралица Терзиева в стил „етно шоу”.
Грациите показаха характера на Индия в стил Боливуд, което им донесе и третото злато в колекцията.
Най-малките възпитаници от школата по балет Габриела Петрова и Пламена Михова спечелиха сребро с „Патета” при „Танцово шоу”. Танцьорите на „Салса” във възраст 9 – 11 години получиха също второ място за своя блясък в латино стила.
С „Влчечуги”, „Цигански” и „Покана за флирт”, най-големите момичета също бяха посребрени.
С бронз след края на фестивала се окичиха децата, играещи „Калинки” и танцьорите на „Рускоцигански танц”.
На същия фестивал Катерина Лозкова, която танцува в „Ритъм” и „Тангра” заслужи стипендия за обучение по танци в Ню Йорк. Съдии по танци от няколко страни й присъдиха тази награда, след като оцениха отлично участието и на Индийско соло и дует на джаз.
Изпълненията на участниците бяха оценени от висококвалифицирани съдии от цял свят. Сред тях бяха Лорий Риссьо от САЩ – директор на Dance Theatre USA. Тя е водещ преподавател по танци, хореограф, съдия и предприемач в танцовата индустрия.
Италианецът Марко Батти също участва в съдийската колегия. Той е основател и директор на Балето ди Сиена, основател и артистичен директор на курса за професионално обучение в a.s.d. Сънародничката му хореографът Наике Негретти също взе съдийско място. Кариерата й започва още на 7 годишна възраст, когато се появява на сцената в театри и телевизионни програми, а в последствие учи и се развива както в Италия, така и в САЩ. Милан Фюльоп от Унгария и независимият преподавател и хореограф по съвременен джаз и партер дисциплина Барбара Гатто, която също ще пристигна от Италия, е другият от съдиите. Литъл Фил от Белгия-учител и хореограф в Academy Talent Show, посланикът на Световната артистична танцова федерация (WADF) за Швейцария Франсоа Бернард, Оана и Роланд Ковачс от Румъния, Трийна и Тийли Утт от Естония, Деян Николич от Черна гора, Димитриос Цакирис от Гърция и Петя Милушева -треньор на Клуб по спортни танци „Хасково“ при ОНЧ „Заря-1858”, са останалите съдии.

Милена Митева
От Милена Митева юни 20, 2017 09:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.