Близо 3 млн. лв. за МИГ Любимец – Ивайловград

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 4, 2016 12:12

Близо 3 млн. лв. за МИГ  Любимец – Ивайловград

На 2 ноември, на официална церемония в Гранитна зала на Министерски съвет, кметът на община Любимец Анастас Анастасов получи споразумение за изпълнение на Стратегията за местно развитие на МИГ Любимец – Ивайловград.
МИГ (местна инициативна група) е сред първите 36 в страната, които подписаха договори за изпълнение на стратегии по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за ВОМР” от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Осигурени са 2 933 745 лв. за общините Любимец и Ивайловград.за финансиране на проекти по линията на Стратегията на МИГ.
Господин Анастасов получи споразумението от премиера Бойко Борисов, който призова за максимално усвояване на средствата, за да се подобри стандарта на живот на местното население. На церемонията присъстваха министърът на земеделието и храните Десислава Танева и директорът на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов.
С този договор се поставя началото на функциониране на Местна инициативна група Любимец – Ивайловград, чиято идея е да бъдат финансирани дейности, свързани с инвестиции в общинска инфраструктура, развитие на микропредприятия, туризъм, опазване на културното наследство на териториите, ще бъдат подпомогнати земеделски стопани и неправителствени организации на територията на двете общини.

През  миналия месец МИГ – Харманли подписа договор за финансиране по проекти за местни лидери.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 4, 2016 12:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама