Близо 3 кг марихуана и 35 кг тютюн

Сакар нюз
От Сакар нюз август 24, 2016 09:15

Близо 3 кг марихуана и 35 кг тютюн

Акценти

  • Шофьорът на автомобила, 35 годишен френски гражданин от турски произход, е задържан.

Свързани публикации

Семейство с две деца опитало да внесе контрабандно близо 3 кг марихуана на ГКПП-Капитан Андреево., съобщават от пресцентъра на митниците. Освен него в багажа им е намерен 31 кг нарязан тютюн за пушене и над 4 кг паста за наргиле. Пътуващите са били в Рено с френска регистрация. В него във фабричните кухини под задните седалки, били натъпкали 15 пакета с наркотик. При направения полеви наркотест, съдържащата се в пакетите зелена суха листна маса е реагирала на марихуана. Общото тегло на откритото наркотично вещество е 2.776 кг. Стойността му по цени на съдопроизводството се изчислява на 11 104 лева.

При проверката на багажа, превозван във външния багажник на тавана на превозното средство, се установи, че освен наркотика, съпрузите не декларирани нарязан тютюн за пушене, общо 31 кг. Сред другите лични вещи, детски дрешки и играчки в багажа на семейството, митническите служители намерили и 4.350 кг паста за наргиле.Общата пазарната стойност на задържаната контрабандна стока е 8 837 лева, а дължимият акциз е 5 373 лева.

Шофьорът на автомобила, 35 годишен френски гражданин от турски произход, е задържан. За трафика на наркотичното вещество срещу него е образувано досъдебно производство. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“, която вчера беше потвърдена и от съда.

Освен това за контрабандното пренасяне на акцизните стоки, му е съставен акт по Закона за митниците. За обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт е задържана сумата от 1280 евро.

Снимка: Митници

 

Сакар нюз
От Сакар нюз август 24, 2016 09:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.