Близо 250 творци ще участват в юбилейното десето издание „Жената любима и майка”

Даниел Делчев
От Даниел Делчев март 17, 2015 15:32

Близо 250 творци ще участват в юбилейното десето издание „Жената любима и майка”

Близо 250 творци участват в десетото юбилейно издание на поетичния конкурс „Жената любима и майка” в Свиленград. Поети от всички възрасти са изпратили свои творби. Участниците над 18 години са 190. Те са предоставили за оценка  общо 427 творби. До 18 години в надпреварата са се включили 56 деца и младежи с общо 74 стихотворения.

Традиционно конкурсът се радва на голям интерес сред поетите в цялата страна, тази година сред участниците  има поет от Абу Даби – българин, който от дълги години живее в емирството. Стихотворения пристигнаха и от Калифорния, САЩ.

Вече десета година литературното съревнование е едно от значимите културни събития в страната. Юбилейното му издание се провежда  под патронажа на Министерството на културата, както и по традиция  под патронажа на съпругата на кмета  Елена Мнолова. Председател на журито е Боян Ангелов, оглавил Съюза на писателите след кончината на Николай Петев, който дълги години журираше в Свиленград. Членове са Христо Ганов, секретар на СБП и поетът Ивайло Балабанов.

По повод десетата годишнина на поетичния конкурс организаторите – Община Свиленград, НЧ „Просвета 1870” и Съюзът на българските писатели, предвиждат издаването на стихосбирка с творби на всички лауреати досега.

Церемонията по награждаването ще се състои на 20 март от 15.00 часа в залата на Шато „Катаржина Естейт”.

статуетка поети

Даниел Делчев
От Даниел Делчев март 17, 2015 15:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама