Близо 200 деца образуваха „Читалищен пъзел“

Милена Митева
От Милена Митева юни 9, 2019 07:38

Близо 200 деца образуваха „Читалищен пъзел“

Близо 200 деца образуваха „Читалищен пъзел“ в Градската градина на Харманли. На 1 юни самодейци от двете читалища, детски градини и училища се качиха на сцената, където представиха свои таланти и забавляваха присъстващите в празничния ден.
Водещ на цветното шоуто за малки и големи изгряващи звезди за втора поредна година бе Катя Димова.
Същия ден бе организирано и забавно рисуване с благотворителна цел. То бе под ръководството на Тамер Халил, Светла Въжеклиева и Димитър Каратонев. Със събраните средства ще бъде организиран празник за деца със специални образователни потребности.
Проектът „Читалищен пъзел – FRESH BE’at Harmanli“ е на сдружение „Юнити“, сдружение „Бизнесът за Харманли“ с партньор НЧ „Харманли“. Той стартира на 1 май 2018 миналата година и в него бяха организирани дни на изкуствата, които включиха четири арт ателиета на открито, фото клуб „Портрети от Харманли”, флашмоб, два концерта на открита сцена с гостуващи изпълнители, изкуство в публични пространства, интердисциплинарно обучение на деца, посещения в музея и на местни забележителности, изложба-базар и кулинарен празник заедно с деца в неравностойно положение.
Различното естество на дейностите разнообрази културния живот в Харманли и насочи фокуса на внимание към визията за европейска култура, тъй като в годината на председателството на България в Съвета на ЕС страната ни бе отправна точка на различни политики и културен обмен.

снимка: Фейсбук

Милена Митева
От Милена Митева юни 9, 2019 07:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.