Близо 200 деца образуваха „Читалищен пъзел“

Милена Митева
От Милена Митева юни 9, 2019 07:38

Близо 200 деца образуваха „Читалищен пъзел“

Близо 200 деца образуваха „Читалищен пъзел“ в Градската градина на Харманли. На 1 юни самодейци от двете читалища, детски градини и училища се качиха на сцената, където представиха свои таланти и забавляваха присъстващите в празничния ден.
Водещ на цветното шоуто за малки и големи изгряващи звезди за втора поредна година бе Катя Димова.
Същия ден бе организирано и забавно рисуване с благотворителна цел. То бе под ръководството на Тамер Халил, Светла Въжеклиева и Димитър Каратонев. Със събраните средства ще бъде организиран празник за деца със специални образователни потребности.
Проектът „Читалищен пъзел – FRESH BE’at Harmanli“ е на сдружение „Юнити“, сдружение „Бизнесът за Харманли“ с партньор НЧ „Харманли“. Той стартира на 1 май 2018 миналата година и в него бяха организирани дни на изкуствата, които включиха четири арт ателиета на открито, фото клуб „Портрети от Харманли”, флашмоб, два концерта на открита сцена с гостуващи изпълнители, изкуство в публични пространства, интердисциплинарно обучение на деца, посещения в музея и на местни забележителности, изложба-базар и кулинарен празник заедно с деца в неравностойно положение.
Различното естество на дейностите разнообрази културния живот в Харманли и насочи фокуса на внимание към визията за европейска култура, тъй като в годината на председателството на България в Съвета на ЕС страната ни бе отправна точка на различни политики и културен обмен.

снимка: Фейсбук

Милена Митева
От Милена Митева юни 9, 2019 07:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 108 912 преглеждания