Близо 100 км пътища изгради и възстанови ЮИДП – Сливен през 2015 година

Сакар нюз
От Сакар нюз март 17, 2016 07:20

Близо 100 км пътища изгради и възстанови ЮИДП – Сливен през 2015 година

Акценти

  • Ще бъде направен и ремонт на пътя, който води от манастир „Св. Св. „Константин и Елена“ в село Рогозово до крепостта „Лютица“.

Свързани публикации

Близо 100 км пътища са изградени и възстановени по фонд „Инвестиции в горите“ на територията на Югоизточно държавно предприятие ( ЮИДП )– Сливен през 2015 година, съобщи зам. – директорът на предприятието Михаил Михайлов. Около 35 км се намират в граничните райони около Елхово и Болярово.

Основен ремонт е направен на около 60 км пътища в различни зони на предприятието през изминалата година. През тази се очаква на територията на ЮИДП в граничните райони да бъдат изградени 30 км пътища. Ще бъде направен и ремонт на пътя, който води от манастир „Св. Св. „Константин и Елена“ в село Рогозово до крепостта „Лютица“. Отсечката се намира по горски път в държавните горски територии. Ремонтът на пътя ще улесни придвижването от светата обител към средновековната крепост. Държавните горски предприятия извършват отчисления в специален фонд „Инвестиции в горите” за поддържането на пътно-транспортната горска инфраструктура и изграждане на технико-укрепителни съоръжения. Инвестициите в нови пътища и доброто поддържане на съществуващите, дава възможност за равномерно използване на горския ресурс и създава по-добри възможности за екологичен горски и планински туризъм. Чрез направата на нови и ремонт на вече съществуващи горски пътища се облагодетелства туризма и много от туристическите дестинациите към който се стига трудно, получават един по – добър достъп от страна на посетители.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 17, 2016 07:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.