Близо 10 кг сребърни бижута конфискуваха на Капитан Андреево

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 9, 2015 12:53

Близо 10 кг сребърни бижута конфискуваха на Капитан Андреево

Акценти

  • Това е вторият случай на задържани бижута в рамите на 2 дни на тази митница

Свързани публикации

За задържани сребърни бижута, открити от митническите служители на граничния пункт Капитан Андреево, съобщават от пресцентъра. Те са били в лек автомобил Фолксваген с турска регистрация. Колата е била управлявана от български гражданин, пътуващ сам от Турция за България. Пред митническите служители шофьорът заявил, че няма нищо за деклариране, но превозното средство е било отделено за щателна митническа проверка. При нея  инспекторите открили, че в облегалките на седалките са укрити найлонови пакети със сребърни бижута. От там са извадени 1 144 медальона,  492 пръстена, 652 обици, 280 колиета, 182 гривни, 460 закопчалки и халки, 11 брошки и 7 макари със синджири на метър. Направената от вещо лице експертиза е установила, че сребърните накити с общо тегло 9,439 кг са от висока бижутерска проба на стойност 37 756 лева.

Сребърните бижута са задържани, както и лекият автомобил, послужил за извършване на нарушението, се казва в прессъобщението.

От митницата припомнят, че това в втори случай на контрабандно сребро, открито и задържано на Капитан Андреево през последните два дни и в навечерието на високосната година. През този период традиционно се усилва интереса към накити от този благороден метал. При първия случай близо 600 гр. сребърни бижута са открити в румънски гражданин, пътуващ в автобус от Турция през България за Румъния. Митническите служители са извършили личен преглед на мъжа, у който са открити в дрехите му 6 пакета с общо 246 сребърни медальона. Бижутата са иззети, на нарушителя е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще му бъде наложена глоба от 1 000 до 3 000 лева.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 9, 2015 12:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.