Близо 10 кг сребърни бижута конфискуваха на Капитан Андреево

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 9, 2015 12:53

Близо 10 кг сребърни бижута конфискуваха на Капитан Андреево

За задържани сребърни бижута, открити от митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщават от пресцентъра. Те са били в лек автомобил Фолксваген с турска регистрация. Колата е била управлявана от български гражданин, пътуващ сам от Турция за България. Пред митническите служители шофьорът заявил, че няма нищо за деклариране, но превозното средство е било селектирано за щателна митническа проверка. При нея  инспекторите открили, че в облегалките на седалките са укрити найлонови пакети със сребърни бижута. От там са извадени 1 144 медальона,  492 пръстена, 652 обици, 280 колиета, 182 гривни, 460 закопчалки и халки, 11 брошки и 7 макари със синджири на метър. Направената от вещо лице експертиза е установила, че сребърните накити с общо тегло 9,439 кг са от висока бижутерска проба на стойност 37 756 лева.

Сребърните бижута са задържани. Задържан е и лекият автомобил, послужил за извършване на нарушението. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор по описа на Митница Свиленград, се казва в прессъобщението.

От митницата припомнят, че това в втори случай на контрабандно сребро, открито и задържано на Капитан Андреево през последните два дни и в навечерието на високосната година. През този период традиционно се усилва интереса към накити от този благороден метал. При първия случай близо 600 гр. сребърни бижута са открити в румънски гражданин, пътуващ в автобус от Турция през България за Румъния. Митническите служители са извършили личен преглед на мъжа, у който са открити в дрехите му 6 пакета с общо 246 сребърни медальона. Бижутата са иззети, на нарушителя е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще му бъде наложена глоба от 1 000 до 3 000 лева.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 9, 2015 12:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар