Бивши служители на ДАА отиват на съд

Сакар нюз
От Сакар нюз март 31, 2017 18:09

Петима бивши служители на Държавната автомобилна администрация отиват на съд. Окръжна прокуратура – Хасково внесе обвинителен акт срещу 4-ма свиленградчани и един хасковлия.
Обвиняемият Даниел Х. е предаден на съд за това, че в периода от 16 октомври 2015 г. до 18 ноември 2015 г. на автомагистрала „Марица“, в района на Свиленград, в качеството си на длъжностно лице – „инспектор“ в  Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Хасково, при проверка на товарни автомобили е поискал и приел дар от общо 80 евро, за да не извърши действия по служба.
Обвиняемият Димитър М. е подсъдим за това, че по същото време при извършване проверка е приел дар общо 30 евро, за да не извърши действия по служба.
Обвиняемият Георги В. ще бъде съден за това, че в периода от 24 юли 2015 г. до 1 септември 2015 г. на автомагистрала „Марица“, поискал и приел дар в размер на общо 60 евро, за да не извърши действия по служба, регламентирани в Закона за автомобилните превози.
Обвиняемият Константин В. е предаден на съд за това, че 18 ноември 2015 г. на автомагистрала „Марица“, като длъжностно лице – „главен специалист“ към Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Хасково, превишил властта и правата си и поискал и приел дар – 20 евро, който не му се следва.
По делото са били назначени множество експертизи, разпитани свидетели, сред които и защитен свидетел, иззети са парични суми и др.
При извършен оглед на местопроизшествието, в близост до паркиран служебен микробус на автомагистрала „Марица“, в района на Свиленград, е бил открит кашон, в който е намерена кутия от цигари, съдържаща  част от взетите пари – банкноти от по 20 евро.
Предстои Окръжен съд – Хасково да насрочи съдебно заседание по внесения обвинителен акт.
Информацията е от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 31, 2017 18:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.