Бивши служители на ДАА отиват на съд

Сакар нюз
От Сакар нюз март 31, 2017 18:09

Петима бивши служители на Държавната автомобилна администрация отиват на съд. Окръжна прокуратура – Хасково внесе обвинителен акт срещу 4-ма свиленградчани и един хасковлия.
Обвиняемият Даниел Х. е предаден на съд за това, че в периода от 16 октомври 2015 г. до 18 ноември 2015 г. на автомагистрала „Марица“, в района на Свиленград, в качеството си на длъжностно лице – „инспектор“ в  Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Хасково, при проверка на товарни автомобили е поискал и приел дар от общо 80 евро, за да не извърши действия по служба.
Обвиняемият Димитър М. е подсъдим за това, че по същото време при извършване проверка е приел дар общо 30 евро, за да не извърши действия по служба.
Обвиняемият Георги В. ще бъде съден за това, че в периода от 24 юли 2015 г. до 1 септември 2015 г. на автомагистрала „Марица“, поискал и приел дар в размер на общо 60 евро, за да не извърши действия по служба, регламентирани в Закона за автомобилните превози.
Обвиняемият Константин В. е предаден на съд за това, че 18 ноември 2015 г. на автомагистрала „Марица“, като длъжностно лице – „главен специалист“ към Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Хасково, превишил властта и правата си и поискал и приел дар – 20 евро, който не му се следва.
По делото са били назначени множество експертизи, разпитани свидетели, сред които и защитен свидетел, иззети са парични суми и др.
При извършен оглед на местопроизшествието, в близост до паркиран служебен микробус на автомагистрала „Марица“, в района на Свиленград, е бил открит кашон, в който е намерена кутия от цигари, съдържаща  част от взетите пари – банкноти от по 20 евро.
Предстои Окръжен съд – Хасково да насрочи съдебно заседание по внесения обвинителен акт.
Информацията е от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 31, 2017 18:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама