Бивши и настоящи възпитаници на СОУ “Неофит Рилски” станаха „Капка от препълнената чаша“

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 19, 2015 12:32

Бивши и настоящи възпитаници на СОУ “Неофит Рилски” станаха „Капка от препълнената чаша“

Акценти

  • Вестник НОВИНИ, брой 38/640, 16 - 22 октомври 2015 г., година XIII

Свързани публикации

Ивана Колева

Творчество на ученици от СОУ „Неофит Рилски“ – Харманли, събрано в книгата „Капка от препълнената чаша“, бе представено в Културния център. Това стана в събота, 10 октомври, в Културния център.

В началото на събитието прозвуча химнът на училището, а малко по-късно и поздравителни песни от група „Щастливци“. След това Антония Сенкова, ръководител на проекта, представи съдържанието на книгата. Кратка реч произнесе и Томислав Господинов, неин съставител.
По-късно повечето от авторите на книгата имаха възможност да прочетат нещо от нея – свое есе или любимо стихотворение. За по-дългите текстове, творците преразказаха на кратко съдържанието им и разказаха как са получили вдъхновението, нужно за създаване на творбите.
На представянето освен авторите на книгата и техните близки, присъстваха директорът Антоний Янков и Василка Генева, ръководител на това училище преди години.
Идеята за създаването на книгата дадоха Випуск 2014, а тяхното дело беше продължено от следващия. Трудности срещнаха главно във финансирането, но общината подпомогна инициативата, използвайки Програмата си за младежки дейности. Така се създаде проектът „Бъдещето принадлежи на талантите“.
Накрая всички участници в издаването на книгата получиха по един екземпляр и се насладиха на почерпка.
Издаването на книгата се посвещава на 505-годишнината от създаването на Харманли и на предстоящия юбилей – 90 години Патрон „Неофит Рилски“.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 19, 2015 12:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама