Бивш председател на кооперация – на съд

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 18, 2008 08:39

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, бр.29 (282) година VI, 18-24 юли 2008 г.

Свързани публикации

От Миглена Генева

Съдят бивш председател на кооперацията в с. Свирково за укриване на документация, отнасяща се до разходите и приходите в периода 2005г. Макар извършеното от него да е още преди две години, делото се точи поради многобройни факти, един от който е тежкото здравословно състояние на подсъдимия В. Казаков.
От разпитаните свидетели стана ясно, че през 2005г. в кооперацията се е жънал слънчоглед, приблизително 450-460 дка от ямболска фирма, за която никой не можа да си спомни подробности. Свидетелите твърдяха, че на комбайнерите е платено 2 820 лв. и те са подписали съответния документ – разходен ордер.
Парите за заплащането са дошли от продажбата преди това на ожънатия от 100 дка слънчоглед, който е продаден на „Голд ойл“ ООД. За това не е издадено фактура, защото от кооперацията не са поискали. Някои от свидетелите предположиха, че председателят е продал слънчогледът на по-висока от обявената цена и затова не е настоявал да му бъде издадена.
Свидетелите, които бяха бивши служители на кооперацията в с. Свирково, твърдяха, че е съставен ордер за приходите от продажбата на този слънчоглед, от които е платено на комбайнерите. От извършената от вещото лице счетоводна експертиза стана видно, че не е открит не само такъв документ, но и никаква документация от това време.
Делото бе отложено за есента, заради необходимостта от призоваването на нови свидетели.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 18, 2008 08:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.