Бивш председател на кооперация – на съд

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 18, 2008 08:39

От Миглена Генева

Съдят бивш председател на кооперацията в с. Свирково за укриване на документация, отнасяща се до разходите и приходите в периода 2005г. Макар извършеното от него да е още преди две години, делото се точи поради многобройни факти, един от който е тежкото здравословно състояние на подсъдимия В. Казаков.
От разпитаните свидетели стана ясно, че през 2005г. в кооперацията се е жънал слънчоглед, приблизително 450-460 дка от ямболска фирма, за която никой не можа да си спомни подробности. Свидетелите твърдяха, че на комбайнерите е платено 2 820 лв. и те са подписали съответния документ – разходен ордер.
Парите за заплащането са дошли от продажбата преди това на ожънатия от 100 дка слънчоглед, който е продаден на „Голд ойл“ ООД. За това не е издадено фактура, защото от кооперацията не са поискали. Някои от свидетелите предположиха, че председателят е продал слънчогледът на по-висока от обявената цена и затова не е настоявал да му бъде издадена.
Свидетелите, които бяха бивши служители на кооперацията в с. Свирково, твърдяха, че е съставен ордер за приходите от продажбата на този слънчоглед, от които е платено на комбайнерите. От извършената от вещото лице счетоводна експертиза стана видно, че не е открит не само такъв документ, но и никаква документация от това време.
Делото бе отложено за есента, заради необходимостта от призоваването на нови свидетели.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 18, 2008 08:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама