Битова газ в Тополовград не може да се зареди никъде

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 18, 2019 06:33

Битова газ в Тополовград не може да се зареди никъде

От известно време насам туристически и други бутилки за битова газ /пропан бутан/ не могат да бъдат заредени никъде в Тополовградска община. За това се оплакаха граждани. От направената репортерска проверка стана ясно, че това действително е така.
Промяната в законодателството не позволява това да става по бензиностанции и газстанции и са въведени изисквания за изграждане на специални пунктове.
Собствениците на двете бензиностанции в Тополовград – „Дитон“ и „Баена“, казаха, че не им е изгодно да изграждат такива пунктове, още повече, че в тях ще могат да се зареждат само малки туристически бутилки. На двете бензиностанции обаче са изградени пунктове за обмен на заредени големи бутилки, предоставяни от фирмата „Зара газ“ – Стара Загора. Ако клиентът предостави собствена бутилка, отговаряща на техния модел, плаща еднократно 10 лв. за нейната проверка. Цената на газта в бутилките, която е 20 кг, е 20,00 лв. Ако няма бутилка, клиентът плаща 60 лв., за да си я закупи и направи обменна.
Обмен на заредени от „Топливо“ бутилки се прави и на бензиностанцията на „Петрол“ в Тополовград, като не се плаща такса, а само цената на газта, като там сега пълна бутилка струва 26,60 лв.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 18, 2019 06:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.