Битова газ в Тополовград не може да се зареди никъде

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 18, 2019 06:33

Битова газ в Тополовград не може да се зареди никъде

От известно време насам туристически и други бутилки за битова газ /пропан бутан/ не могат да бъдат заредени никъде в Тополовградска община. За това се оплакаха граждани. От направената репортерска проверка стана ясно, че това действително е така.
Промяната в законодателството не позволява това да става по бензиностанции и газстанции и са въведени изисквания за изграждане на специални пунктове.
Собствениците на двете бензиностанции в Тополовград – „Дитон“ и „Баена“, казаха, че не им е изгодно да изграждат такива пунктове, още повече, че в тях ще могат да се зареждат само малки туристически бутилки. На двете бензиностанции обаче са изградени пунктове за обмен на заредени големи бутилки, предоставяни от фирмата „Зара газ“ – Стара Загора. Ако клиентът предостави собствена бутилка, отговаряща на техния модел, плаща еднократно 10 лв. за нейната проверка. Цената на газта в бутилките, която е 20 кг, е 20,00 лв. Ако няма бутилка, клиентът плаща 60 лв., за да си я закупи и направи обменна.
Обмен на заредени от „Топливо“ бутилки се прави и на бензиностанцията на „Петрол“ в Тополовград, като не се плаща такса, а само цената на газта, като там сега пълна бутилка струва 26,60 лв.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 18, 2019 06:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама