Бисерчани започнаха делата за обезщетения

Сакар нюз
От Сакар нюз април 16, 2017 12:03

Бисерчани започнаха делата  за обезщетения

Вече е обявено за решаване едно от гражданските дела, образувани от наследниците на починалите от наводненията на 6 февруари 2012 г., поради скъсване на язовирната стена на язовир Иваново. Ответници по тях са Министерство на отбраната и община Харманли, като се претендира осъждането им в условията на солидарност.
Тогава починаха 11 човека, а са депозирани искови молби от 9 наследника на шестима от починалите лица, като са заведени 12-те иска за обезщетение са на обща стойност над 2 000 000 лева.
От пострадалите от наводнението жители на с. Бисер са депозирани 25 претенции за неимуществени вреди, с общ размер от над 1 560 000 лева и пропуснати ползи. Исковете общо са 330 000 лева. Тези вреди се изразяват в болките, страданията и неудобствата, които са им причинени от настъпилото наводнение и нанесените им вреди, изразяващи се в разрушаване на домовете им.
По образуваните граждански дела са изслушани и приети многобройни технически експертизи, които по категоричен и недвусмислен начин доказват, че техническото състояние на язовир Иваново най – малко година преди инцидента от 06 февруари е било “предаварийно”, като за това са били в известност както Община Харманли, така и Министерство на отбраната.
Към настоящия момент воденото повече от 5 години наказателно производство, не е приключило с влизане на дело в съд.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 16, 2017 12:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама