Библиотеката в с. Радовец се обогати с 300 тома книги

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 13, 2019 21:56

Библиотеката в с. Радовец  се обогати с 300 тома книги

Дарение от 300 книги с художествена литература получи библиотеката към читалище „Васил Левски 1934“ в с. Радовец през миналата седмица. Дарителят е Андон Киряков от Тополовград, който е роден и израснал в селото и е баща на успешния тополовградски спортист Георги Киряков.
Андон или Дончо, както го наричат приятелите му, сподели за дарението, което е направил: „Когато през 2007 г. Гошо катастрофира тежко и остана неподвижен от кръста надолу, едни от първите, които ни се притекоха на помощ – морално и чрез дарения за лечението му и бионичния костюм по-късно, бяха хората от моето родно село. Дълго време мислех как да се отблагодаря за стореното добро, защото няма да забравя как хората отделяха от оскъдните си средства, за да помогнат на Гошо. Споделих това с него и заедно решихме да дарим на местното читалище книги от богатата ни домашна библиотека. Това и направихме, защото на доброто трябва да се отвръща с добро. Разбира се по-такъв начин не можем да се отблагодарим на всички, които ни помагаха и помагат, но сме им благодарни за това, което сториха за Гошо“.
Научихме и за друга добрина, която семейството е направила, макар самите те да не гласност за това. Събрали са шест чувала запазени дрехи и и са ги дарили на Дома за пълнолетни лица с психически разстройства /ДПЛПР/ в село Радовец.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 13, 2019 21:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама