Библиотекари от региона участваха в национален форум

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 19, 2017 10:12

Библиотекари от региона  участваха в национален форум

Библиотекари от региона участваха на Национален форум „Библиотеките днес” 2017.
Стоянка Митрева от читалище „Дружба – 1870“ -Харманли, Галя Кунчева от „Развитие – 1882” – Симеоновград и Дарина Костадинова от общинска библиотека Свиленград, бяха три дни, от 9 до 11 ноември в София, заедно с представители на библиотечните среди от цялата страна.
Форумът бе организиран от Фондация „Глобални библиотеки – България” и под патронажа на президента на Република България – Румен Радев. Проведе се рамките на втора поредна година. На събитието присъстваха евродепутати, председатели и членове на комисии към Народното събрание, представители на министерства и държавни агенции, неправителствени организации и водещи експерти в сферата на маркетинга, брандинга и електронните услуги.
Специално участие взеха представители на фондация „Бил и Мелинда Гейтс”, на Африканската федерация на библиотечните асоциации и институции и на Финландската библиотечна асоциация.
В рамките на форума бяха представени оценка на законодателната рамка и анализ на състоянието на обществените библиотеки в България, водещите тенденции в световната практика за брандинг и онлайн маркетинг на обществените библиотеки, за нови услуги в тях, партньорства и работа с доброволци, глобалното образование и новите технологии в библиотеките.

По повод един от акцентите на форума – предоставяне на нови услуги на потребителите, в нашата библиотека се извършват всички услуги, свързани със съвременните информационни технологии – копиране и сканиране на документи и изпращане по електронна поща, изготвяне на автобиографии, набиране на текстове, разпечатване на документи от имейл и други носители на информация.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 19, 2017 10:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.