Безплатно обучиха бъдещи конструктори и машинни дизайнери

Сакар нюз
От Сакар нюз март 12, 2020 14:16

Безплатно обучиха бъдещи  конструктори и машинни дизайнери

Общо 7 млади хора успешно приключиха безплатния курс, даващ знания за основите на софтуерната програма CATIA. Обучението, организирано от фирма „Хайкад Инфотех“, представител на „Дасо Системс“ /Dassault Systemes – най-големият софтуерен концерн в света/, се проведе миналата седмица в рамките на 4 дни, общо 32 часа.
Безплатен курс се проведе в началото на миналия месец в Пловдив.
„Това е софтуер, който има безгранични възможности за използване в живота“, сподели 26-годишният Иван Колев при връчването на сертификатите.
За ученичката от Математическата гимназия Диана Синапова безплатното обучение е било изключително полезно, защото тя смята да следва в Техническия университет за инженер и да се занимава с роботика
Икономистът, магистър от УНСС Васил Грозданов, подчерта уменията на инструктора да обясни софтуерната програма на разбираем език дори за хора без компютърни и технически умения.
Любомира Кирилова, студентка първи курс „Екоенергийни технологии“ в ПУ, сподели, че курсът е разширил обзора й, доближил я до професионализма и най-вече е изострил вниманието ѝ към всеки детайл в даден чертеж.
„Не е изненада, че половината от курсистите са дами. Те са по-внимателни и обръщат по-голямо внимание на детайлите при проектирането от мъжете. Затова схващат по-бързо логиката на работа в тримерното пространство“, коментира способностите на обучаваните CATIA инструкторът Ростислав Димитров. Той за първи път наблюдава как се справят хора, които не са имали досег с никакъв CAD продукт и софтуер за конструиране.
“Хайкад Инфотех” е обучила голяма част от конструкторите, работещи днес с програмата CATIA в България. Бройката им вече е над 600. Доброто заплащане на тези специалисти не е тайна за никого.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 12, 2020 14:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.