Безплатно кино и четене на книги сред природата радва деца през лятото

Сакар нюз
От Сакар нюз август 1, 2019 14:23

Безплатно кино и четене на книги  сред природата радва деца през лятото

Безплатното детско кино има за децата от община Тополовград. То е част от програмата за летния отдих на подрастващите и е обогатяващо и емоционално развлечение за малките тополовградчани и гостенчетата, дошли при баба и дядо.
След „Аладин“ и „ Покахонтас“ децата с интерес и вълнение изгледаха „Пинокио“.
Още два филма са предвидени до края на месец август. На 9 и на 16 ще се прожектират филмите „Книга за джунглата“ и „Братът на мечката“. Прожекциите са от 10.30 часа и за тях е поела приятния ангажимент Атанаска Михалева от отдел „Хуманитарни и социални дейности“ в Общинската администрация.
„На чай с книжка сред природата“ е другото мероприятие, включено в програмата за летния отдих на децата от Тополовград. То се проведе на 25 юли и се организира от читалищната библиотека.
Специален автобус, осигурен от Общината, откара група деца, в местността Корията. Там учителката Димитрина Радева побеседва с тях за красивата сакарска природа, за планината, за билките. Всички се научиха как се прави шапка от вестник и сами си ги изработиха. Организаторите ги почерпиха с ароматен билков чай и принцеси.
Не по-малко интересна беше близката екскурзия и за придружаващите децата – майки и баби. Те с готовност се включиха в подготовката на игрите и бяха развълнувана публика. Най-удовлетворени останаха децата, които очакват с интерес следващата среща в библиотеката. Тя ще бъде на 8 август.
Предвидето е на 22 август – при набиране на желаещи ще се организира посещение на Конна база „Сакар“ в с. Срем.
Освен това организаторите от Общината ще проведат и екскурзия до местността „Перперикон“ в област Кърджали за деца от 7 до 14 години.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 1, 2019 14:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.