Безплатно кино и четене на книги сред природата радва деца през лятото

Сакар нюз
От Сакар нюз август 1, 2019 14:23

Безплатно кино и четене на книги  сред природата радва деца през лятото

Безплатното детско кино има за децата от община Тополовград. То е част от програмата за летния отдих на подрастващите и е обогатяващо и емоционално развлечение за малките тополовградчани и гостенчетата, дошли при баба и дядо.
След „Аладин“ и „ Покахонтас“ децата с интерес и вълнение изгледаха „Пинокио“.
Още два филма са предвидени до края на месец август. На 9 и на 16 ще се прожектират филмите „Книга за джунглата“ и „Братът на мечката“. Прожекциите са от 10.30 часа и за тях е поела приятния ангажимент Атанаска Михалева от отдел „Хуманитарни и социални дейности“ в Общинската администрация.
„На чай с книжка сред природата“ е другото мероприятие, включено в програмата за летния отдих на децата от Тополовград. То се проведе на 25 юли и се организира от читалищната библиотека.
Специален автобус, осигурен от Общината, откара група деца, в местността Корията. Там учителката Димитрина Радева побеседва с тях за красивата сакарска природа, за планината, за билките. Всички се научиха как се прави шапка от вестник и сами си ги изработиха. Организаторите ги почерпиха с ароматен билков чай и принцеси.
Не по-малко интересна беше близката екскурзия и за придружаващите децата – майки и баби. Те с готовност се включиха в подготовката на игрите и бяха развълнувана публика. Най-удовлетворени останаха децата, които очакват с интерес следващата среща в библиотеката. Тя ще бъде на 8 август.
Предвидето е на 22 август – при набиране на желаещи ще се организира посещение на Конна база „Сакар“ в с. Срем.
Освен това организаторите от Общината ще проведат и екскурзия до местността „Перперикон“ в област Кърджали за деца от 7 до 14 години.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 1, 2019 14:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 267 475 преглеждания