Безплатни прегледи за диабетна ретинопатия и макулна дегенерация

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 15, 2018 08:19

Безплатни прегледи за диабетна ретинопатия и макулна дегенерация

Екипът на отделението по очни болести в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив започва безплатни прегледи. Кампанията ще се проведе от 15 до 31 януари 2018 г. със съдействие на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите. За консултациите не се изискват направления от личните лекари, но е необходимо пациентите да си запазят час на тел: 0879 097 074.
Този път вниманието на офталмолозите е насочено към хората над 50 години, преживели редица общи и локални заболявания, които увреждат очното дъно /б.а. – ретината/. В тази възрастова група е значителен броят на страдащите от макулна дегенерация и диабетна ретинопатия, а те са причина за загуба на зрение при около 30% от населението в развитите страни, посочи началникът на отделението д-р Димитриос Власиадис.
Исхемията и възрастовите промени водят до тежки органични промени и загуба на зрителни клетки. Дори при прозрачни очни среди наличието на органична увреда на ретината не позволява на зрителния анализатор да възприеме и обработи информацията от околния свят.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 15, 2018 08:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.