Бедствено положение обявиха и в Ивайловград

Сакар нюз
От Сакар нюз март 10, 2015 12:27

Бедствено положение обявиха и в Ивайловград

Със заповед на кмета на Ивайловград от днес сутринта е обявено бедствено положение на част от територията на общината.

Причината за това е, че от 3 денонощия в част от селата няма ток, прекъснати са комуникациите със селата по посока Ивайловград – Крумовград, а в селата: Попско, Черничино, Глумово, Чучулига, Белополци, Бубино, Конници, Розино, Железино, Пъстроок няма електрозахранване, се казва в тяхното съобщение на сайта им. В него се обяснява, че с. Железино имало родилка с планово секцио, а кмета на с. Белополци съобщава за жена, на която й предстои раждане в близките дни. В село Розино имало жена със сърдечни проблеми.

Поради усложнената обстановка, причинена от високата снежна покривка и падналите по пътя дървета, републиканската пътна мрежа остава непочистена, което прави невъзможно разчистването на общинските пътища. Единственият ротор, с който разполага Пътно поддържане, е спрял работа поради повреда, се казва тяхното съобщение.

По нататък се съобщава, че е въведен в действие Общинския план за защита при бедствия и всички екипи са се заели с решаването на създалите се проблеми.

От там съобщават, че пътят по посока Крумовград – Ивайловград остава затворен.

В самият град Ивайловград няма нито една снежинка, а всички проблеми са в селата по посока на Крумовград. Те се намират по високите склонове на Източните Родопи.

снимка: Интернет

Сакар нюз
От Сакар нюз март 10, 2015 12:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.