Бедствено положение обявиха и в Ивайловград

Сакар нюз
От Сакар нюз март 10, 2015 12:27

Бедствено положение обявиха и в Ивайловград

Със заповед на кмета на Ивайловград от днес сутринта е обявено бедствено положение на част от територията на общината.

Причината за това е, че от 3 денонощия в част от селата няма ток, прекъснати са комуникациите със селата по посока Ивайловград – Крумовград, а в селата: Попско, Черничино, Глумово, Чучулига, Белополци, Бубино, Конници, Розино, Железино, Пъстроок няма електрозахранване, се казва в тяхното съобщение на сайта им. В него се обяснява, че с. Железино имало родилка с планово секцио, а кмета на с. Белополци съобщава за жена, на която й предстои раждане в близките дни. В село Розино имало жена със сърдечни проблеми.

Поради усложнената обстановка, причинена от високата снежна покривка и падналите по пътя дървета, републиканската пътна мрежа остава непочистена, което прави невъзможно разчистването на общинските пътища. Единственият ротор, с който разполага Пътно поддържане, е спрял работа поради повреда, се казва тяхното съобщение.

По нататък се съобщава, че е въведен в действие Общинския план за защита при бедствия и всички екипи са се заели с решаването на създалите се проблеми.

От там съобщават, че пътят по посока Крумовград – Ивайловград остава затворен.

В самият град Ивайловград няма нито една снежинка, а всички проблеми са в селата по посока на Крумовград. Те се намират по високите склонове на Източните Родопи.

снимка: Интернет

Сакар нюз
От Сакар нюз март 10, 2015 12:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.