Бебе се роди на финала на кампанията „За едно дете повече“

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 30, 2017 07:47

Бебе се роди на финала на  кампанията „За едно дете повече“

По време на кулминацията на кампанията „За едно дете повече“, на този свят се появи бебе. То бе заченато инвитро, а финансова подкрепа за неговите родители дойде от благотворителна инициатива на свиленградчани. На финалната вечер на тазгодишната кампания бяха събрани 6 650 лева. Те ще бъдат предоставени в подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми.
И тази година кулминацията бе благотворителният концерт на духов оркестър „Костадин Манов” – на 21 ноември, Деня на християнското семейство. В него специални участници бяха Надя Казакова и Милко Калайджиев, които от години подкрепят инициативата.
В дена на Празника на християнското семейство в читалището се организира благотворителен базар на ръчно изработени картички, сувенири и предмети.
В Свиленград тази инициатива се провежда за 10-ти път. По случай юбилея се проведе Седмица на благотворителните инициативи под мотото „10 години за едно дете повече”. Във фоайето на НЧ „Просвета – 1870“ бе открита юбилейна фотоизложба на деца, заченати и родени с помощта на благотворителната инициатива. Снимките са на свиленградския фотограф Асен Найденов.
През седмицата се състояха благотворително представление на спектакъла „Йерма“ на университетски театър „Нов български университет“ и детско благотворително парти. В храма „Св. Живоприемний източник“ бе отслужена молитва за чадородие.
B paмĸитe нa cъбитиeтo ce opгaнизиpaт и инфopмaциoнни мoдyли за възможностите на процедурите ин витро.
В събитието участва и Стефан Стефанов – солист на Софийски представителен духов оркестър. Публиката видя още изпълнения на вече порасналия талисман на оркестъра – Иван Петков и на Виктория Тончева – солист на ДФГ „Тракийска китка“. За първи път със солово изпълнение на кларинет се представи диригентът на Духов оркестър „К. Манов“ – Васил Василев, под палката на полк. Александър Иванов – диригент на Представителния духов оркестър към Академията на МВР – София.

Общо 40 650 лева са събрани през годините. За този 10-годишен период на кампанията тук са се родили 18 бебета, а на 21 ноември на бял свят се появи 19-то.
Инициативата е дело на духов оркестър „Костадин Манов” и НЧ „Просвета 1870”. Община Свиленград подкрепя каузата, като отпуска по 10 000 лева годишно за подпомагане на двойките с подобни проблеми.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 30, 2017 07:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.