Цветни алеи предложиха разнообразие от цветя на клиентите за 8 март

Милена Митева
От Милена Митева март 8, 2018 16:13

Цветни алеи предложиха разнообразие от цветя на клиентите за 8 март

Пазарът на цветя за 8-март тази година в Харманли предложи разнообразие на клиентите. В сравнение от други години той е по-слаб. Това споделиха търговците в града на Белоногата, които бяха изложили стоката си за днешния празник.
”Тази година цветята се продаваха по-малко, понеже децата, които купуваха за своите учители, имат кауза да помогнат на малкия Ангел. Те са решили да дарят парите, отделени за букети, в помощ на детето”, сподели Нели Делева, която е сред търговците.
„Мъжете са силно активни днес, особено по-младите момчетата. Те пазаруват за майките, за любимата и за останалите…”, допълни тя.
Цените на цветята са запазили стойностите си от предишните години.
Карамфилите с луковици са на стойност 3-4 лева. Игликите можеха да се намерят от 2,50 до 3,00. Розите за засаждане бяха изложени на 5,00 лева. Цветя за празника се продаваха на площада в центъра на града, около магазин „Силвана“ на пазарчета до Автогарата и на много други места.
В Симеоновград най-голямо бе предлагането по Главната улица. Освен от търговци, които отглеждат цвета, такива се предлагаха и в много магазини, които продават различни стоки.
В Свиленград на 7 и 8 март главната улица заприлича на цветна алея. Цветята, които се предлагаха са традиционните, рози, зюмбюли, лалета, гербери, орхидеи.
В Любимец цветя, освен в двата цветарски магазина, се продаваха и на улицата пред пазара. Имаше голямо разнообразие, но цените тази година бяха малко по-високи.

За презентацията е нужен JavaScript.

 

Милена Митева
От Милена Митева март 8, 2018 16:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.