Цветни алеи предложиха разнообразие от цветя на клиентите за 8 март

Милена Митева
От Милена Митева март 8, 2018 16:13

Цветни алеи предложиха разнообразие от цветя на клиентите за 8 март

Пазарът на цветя за 8-март тази година в Харманли предложи разнообразие на клиентите. В сравнение от други години той е по-слаб. Това споделиха търговците в града на Белоногата, които бяха изложили стоката си за днешния празник.
”Тази година цветята се продаваха по-малко, понеже децата, които купуваха за своите учители, имат кауза да помогнат на малкия Ангел. Те са решили да дарят парите, отделени за букети, в помощ на детето”, сподели Нели Делева, която е сред търговците.
„Мъжете са силно активни днес, особено по-младите момчетата. Те пазаруват за майките, за любимата и за останалите…”, допълни тя.
Цените на цветята са запазили стойностите си от предишните години.
Карамфилите с луковици са на стойност 3-4 лева. Игликите можеха да се намерят от 2,50 до 3,00. Розите за засаждане бяха изложени на 5,00 лева. Цветя за празника се продаваха на площада в центъра на града, около магазин „Силвана“ на пазарчета до Автогарата и на много други места.
В Симеоновград най-голямо бе предлагането по Главната улица. Освен от търговци, които отглеждат цвета, такива се предлагаха и в много магазини, които продават различни стоки.
В Свиленград на 7 и 8 март главната улица заприлича на цветна алея. Цветята, които се предлагаха са традиционните, рози, зюмбюли, лалета, гербери, орхидеи.
В Любимец цветя, освен в двата цветарски магазина, се продаваха и на улицата пред пазара. Имаше голямо разнообразие, но цените тази година бяха малко по-високи.

This slideshow requires JavaScript.

 

Милена Митева
От Милена Митева март 8, 2018 16:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.